Bakan Yazıcı’dan İsrail’e Eleştiri

Bakan Yazıcı’dan İsrail’e Eleştiri
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize’de katıldığı şehit aileleri onuruna verilen iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, İsrail'i eleştirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize’de katıldığı şehit aileleri onuruna verilen iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, "İsrail hiçbir ölçü tanımadan, hiçbir kuralı gözetmeden, hiçbir değeri dikkate almadan acımasızca ve zalimce sivilleri ve çocukları katletmekten zerre kadar olsun hicap duymuyor" ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Yazıcı, İsrail ve Birleşmiş Milletler teşkilatını eleştirdi.

hayati-yazici-rizede-sehit-ve-gazi-aileleri-yemeginde-1.jpg

Yazıcı konuşmasında, "Suriye, Irak... Etrafımızdaki bölgeye coğrafyaya bakın. İsrail hiçbir ölçü tanımadan, hiçbir kuralı gözetmeden, hiçbir değeri dikkate almadan acımasızca ve zalimce sivilleri ve çocukları katletmekten zerre kadar olsun hicap duymuyor. Ramazan'ın bereketi elbetteki bu tür felaketlerden bu tür gaddarlıklardan bütün canlıları hele hele çocukların korunması için dua etmek, duyarlılık oluşturmaktır. Sesimiz bundan dolayı fazla çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın sesi bundan dolayı fazla çıkıyor. Elbette ki kendilerini hür ve görgün dünya olarak ifade eden gelişmiş ülkelerin, imkanları fazla olan ülkelerin gözü önünde işlenen bu zulümler karşısında elbette ki daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Birleşmiş Milletler'in insanlığın en büyük iki savaşı yaşadığı 20. yüzyılda, savaşları önlemek için kurulmuş Birleşmiş Milletler'in önünde akan bu kana karşı daha ciddi önlemler alıp devreye girmesi gerektiğini söylüyoruz. Çağrımız bu. İnsanlar ölmesin diyoruz" dedi.

hayati-yazici.20140716235332.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-ve-gazi-aileleri-yemeginde-2.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-ve-gazi-aileleri-yemeginde-3.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-ve-gazi-aileleri-yemeginde-4.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Bakan Yazıcı Rize'de Şehit ve Gazi Aileleri ile İftarda Buluştu