Bakan Yazıcı'yı Rize'de Kızdıran İstek!

Bakan Yazıcı'yı Rize'de Kızdıran İstek!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı Rize'de kızdıran istek...

Rize Valiliği İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Rize ve ilçelerindeki köy muhtarlarıyla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, muhtarların maaşlarının eskiye oranla çok iyi bir yere getirildiğini kaydederken salonda bulunan bazı muhtarlar "Bakan Yazıcı'dan silah ruhsatı alamıyoruz. Bize bu konuda yardımcı olun. Muhtarlar silah ruhsatı alabilsin." diye istekte bulundu. Bakan Yazıcı biraz da esprili bir şekilde “Kötü bir şey mi yaptık. Sözünüz silah, ne yapacaksınız silahı. Benim üç tane ruhsatlı silahım var hiçbirini taşımıyorum” şeklinde cevap verdi.

hayati-yazici-rizede-muhtarlarla-iftar-yemeginde.jpg

Muhtarlara yönelik yemek  sonrası bir konuşma yapan Bakan Yazıcı, muhtarlara şöyle seslendi: Ülkemizin güzel yurdumuzun kılcal damarlarını harekete geçiren kanallarsınız. Siz bulunduğunuz yerin her şeyisiniz. Siz hiçbir zaman seçildiğiniz yerdeki insanlarımıza ben bunu gittim söyledim demek  nedir bilmezsiniz tekrar tekrar takip edersiniz. Ve sizin tarihiniz muhtarlık tarihiyle çok eski. Osmanlı döneminde sizin şimdi yaptığınız bu hizmetleri yapanlara köy kethudası derlermiş. Ve ilk defa 2. Mahmud zamanında seçimler yapılıyor muhtar seçiliyor. Cumhuriyet döneminde bir süre muhtarlık 1934’te kaldırılıyor sonra yeniden muhtar seçimleri yapılıyor. Dolayısıyla bunun farkında olan bir hükümetiz. Türkiye’de 53 bin köy ve mahalle muhtarı var. Bunun 36 bin tanesi köy, 17 bin tanesi mahalle. Hep şunu söyledim 2002 yılından bu yana İstanbul’da dolaştım, Anadolu’nun değişik illerinde dolaştım. Muhtarlar hep şunu söyledi. Bizim Sosyal Güvenlik Primimizi ödeyin başka bir şey istemeyiz. Hep bunu söylediniz. Doğu’da Güneydoğu’da Olağanüstü hali kaldırın başka bir şey istemeyiz diyorlardı siz de o zaman bizim Sosyal Güvenlik Primimizi devlet ödesin başka bir şey istemeyiz diyordunuz. 2004 yılında sizlerin maaşı 120 Tl idi. Şu anda ise 447 Tl. Geçen hafta mecliste bir kanun geçiridk. Maaşlarınızı Ocak’tan itibaren 875 Tl.’ye çıkardık.

Bakan Yazıcı’nın konuşması sırasında salondaki muhtarların Bakan Yazıcı’ya “Silah ruhsatı alamıyoruz” serzenişi üzerine Bakan Yazıcı, “Kötü bir şey mi yaptık. Sözünüz silah, ne yapacaksınız silahı. Benim üç tane ruhsatlı silahım var hiçbirini taşımıyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Ovit’te Ne Kadar Yol Alındı ?

Alo Ben Bakan Yazıcı Bi İsteğin Var mı?

Bakan, Önce Teşekkür Etti Sonra Bombaladı

Üretici'den Bakan'a Şikayet. Özel Sektöre El At Sayın Bakanım!