Bakan Yıldırım'a Rize Havalimanı Sorusu

Bakan Yıldırım'a Rize Havalimanı Sorusu
CHP'nin Rizeli olan İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, yılan hikayesine dönen Rize Havalimanını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Rize'nin temel sorunları ve beklentilerine ilişkin TBMM'de sürekli olarak soru önergeleri ve araştırma önergeleri veren Rize Fındıklılı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, çayla ilgili verdiği araştırma önergesi ve dolgu sahasındaki binaların zemin sorunu hakkındaki soru önergesinin ardından bu kez Rizelilere 30 Mart 2014'teki yerel seçimler öncesi verilen Havaalanı sözünün, seçim malzemesi olmaktan çıkarılıp hayata geçirilmesi için soru önergesi verdi.

TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Rizelilere sözü verilen ve en az dört seçimde malzeme edilerek vatandaşlardan oy istenen Rize-Artvin Havalimanı'nın artık bir şehir efsanesine dönüştüğünü belirten Bekaroğlu, Rize'de havaalanı üzerine hikayeler anlatılmaya, fıkralar söylenmeye ve hatta türküler yakılmaya başlandığını ifade etti.

233180.jpg

Rize'de turizmcilerin, sanayicilerin, tüccarların, memurların, işçilerin, emeklilerin, sayıları giderek artan genç işsizlerin, çay üreticilerinin; her yaştan ve her sınıftan insanların merak ettiği o soruyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'a yönelten Bekaroğlu, "Gerçekten Rize'de ne oluyor; havaalanı yapılacak mı?" diye sordu.

Prof. Bekaroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1. Rize'de bir havaalanı yapılacağı bilgisi doğru mu? Bu konuda alınmış bir karar var mı?

2. Bu havaalanı ile ilgili çalışmalar hangi aşamadadır?

3. Rize-Artvin Havaalanı için bu yıl bütçeye konulan para var mı; bu para ne kadardır?

4. Yakında ihalesi yapılacak mı, bu yıl temelinin atılması söz konusu mu?

5. Bu havaalanının ne kadar sürede yapılacağı elli mi, ne zaman faaliyete geçecek?

6. Bu havaalanında kullanılacak dolgu malzemesi nereden elde edilecek, bu malzemenin elde edilmesi sırasında oluşması muhtemel çevre sorunları ile ilgili hangi tedbirler alınacak? Bu bölgedeki taş ocaklarının çevreye verdiği zararlar konusunda neler yapılmaktadır?

7. Bu havaalanının toplam maliyetinin ne olacağı öngörülüyor?

8. Artvin-Rize Havaalanı bittiğinde yılda ne kadar yolcu kapasitesi olacak; bu kapasitenin yıllara göre ne kadarının kullanılacağı öngörülüyor?