Bakan Yıldız: 151 işçi hayatını kaybetti

Bakan Yıldız: 151 işçi hayatını kaybetti
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da meydana gelen maden kazasında 151 işçinin hayatını kaybettiğini 1'i ağır 76 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesinde kazanın meydana geldiği maden ocağında incelemelerde bulundu.

Bakan Yıldız, burada yaptığı açıklamada 151 işçinin hayatını kaybettiğini ve 1'i ağır 76 kişinin de yaralandığını söyledi. Bir belediye başkanı sanki kendisi yetkiliymiş gibi açıklama yapıyor. İşçi kardeşlerimizin hayati tehlikesiyle uğraşıyoruz. Şu anda ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Burada hepimizin canı gidiyor." dedi.

Bakan Yıldız, "Kaza sonrası denetimlerimizi teftişlerimizi nihayetlendirmeden yangının devam edip etmediğiyle ilgili cümlelerin konuşulduğunu duyuyorum. Hem adli hem de idari soruşturmaları olacak. Şu anda yalnızca işçi kardeşlerimizi düşünüyoruz. Gün ağarana kadar olan gündemimiz o işçi kardeşlerimizi çıkarmak olacak. Elimizdeki en önemli veri 151 kardeşimizin şehit olduğudur." dedi.