Bakan Yılmaz’ın Rize’deki Aşkı !

Bakan Yılmaz’ın Rize’deki Aşkı !
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Rize’deki aşkını dile getirdikten sonra Rize'nin Ayder Yaylasını görenlerden cennete gidenlerin yabancılık çekmeyeceğini ifade etti.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Ayder Yaylası ve Çat Vadisinde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet  Yılmaz, bölgeye hayran kaldığını ifade etti. Rize’deki doğal güzelliklere hayran kalmamanın mümkün olmayacağını ifade eden Bakan Yılmaz, Rize’deki bu güzellikleri görenlerle burada yaşayanların Cennet’e gittiklerinde yabancılık çekmeyeceğini kaydetti.

Yeşil Yol projesi dolayısıyla Rize'nin Ayder Yaylasına giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ayder Yaylası ve Çat Vadisini gezdi. Yeşil yol projesi kapsamında olan yollarda incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz’a ziyaretleri sırasında AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile Ak Parti Rize İl Koordinatörü Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak ve Rize Valisi Ersin Yazıcı eşlik etti.

cevdet-yilmaz-rize-ayder-yaylasinda-1.jpg

Ayder 'e hayran kaldığını belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu güzelliklere hayran kalmamak mümkün değil. Burayı gören ve yaşayanlar, Cennet’e gittiklerinde yabancılık çekmeyeceklerdir. Dünyadaki Cennet diyebileceğimiz ortamlardan bir tanesi. Cennet’i merak edenler buraya gelebilirler. Ama bir taraftan da bu güzellikleri korumamız ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmamız lazım. Çarpık yapılaşmaya kesinlikle karşı olmalıyız. Geleneksel mimariyi geleceğe taşıyacak güzel örnekler yapmalıyız." dedi.

cevdet-yilmaz-rize-ayder-yaylasinda-4.jpg

Ayder Yaylası’ndaki incelemeleri sırasında buradaki turistlerle de sohbet eden Bakan Yılmaz, turistlerin Ayder hakkındaki görüşlerini aldı. Yılmaz, Ayder Yaylasından sonra Çat Vadisine giderek incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz, Ayder'den ayrılmadan önce Çamlıhemşin Belediyesi’nde Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu'yla bir araya geldi.

cevdet-yilmaz-rize-camlihemsin-belediyesinde.jpg

cevdet-yilmaz-rize-ayder-yaylasinda-2.jpg

cevdet-yilmaz-rize-ayder-yaylasinda-3.jpg