Bakan’dan Bir ’Taşeron’ Açıklaması Daha

Bakan’dan Bir ’Taşeron’ Açıklaması Daha
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron sistemini Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron sistemini Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Kentteki bir otelde Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası'nın girişimleriyle Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bu dönemde en çok istihdama önem vereceklerine değindi. Türkiye'nin istihdam oluşturmada son 10 yıl içerisinde Avrupa'nın en başarılı ülkesi haline geldiğini kaydeden Sarıeroğlu, 15 Avrupa Birliği (AB) ülkesi son 1.5 yıl içerisinde istihdam kaybı yaşarken Türkiye'nin yüzde 31.2'lik istihdam artışının rekor olduğunu kaydetti.

İkinci açıklanan ekonomik büyüme raporlarına bakınca 2. çeyrekte yüzde 5.1 oranındaki büyüme oranının, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde büyümesini daha güçlü şekilde devam ettireceğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, kişi başına düşen milli gelirin 2002 yılından bu yana 3 bin 500 dolar seviyelerinden 11 bin dolara geldiğini hatırlattı.

"KAYIT DIŞIDA CEZAYI ÖNCELEMİYORUZ"

Bakan Sarıeroğlu, iş sağlığı ve güvenliğinde sıfır toleransla hareket edeceklerini de belirtti. Kayıt dışı istihdamı da ele alan Sarıeroğlu, "Kayıt dışıda cezayı öncelemiyoruz. Kayıt dışı istihdamla ilgili mücadele araçlarının çeşitliliğini artırarak yapacağımız çalışmalar önümüzdeki dönemde olacak. Mevsimlik tarım işçileri de önümüzdeki dönemde çalışacağımız alanlardan biri olacak. Suriyeli kardeşlerimizle ilgili de yeni bir projeye başlayacağız. Çok büyük bir proje olacak. Gençleri, kadınları da geleceğin mesleklerine hazırlayacağız. Özellikle bilişim olmak üzere geleceğin meslekleriyle ilgili programlarımızı kodlama, bulut uzmanı gibi iş kollarında üst seviyeye çıkartacağız" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM KONUSUNDA İRADEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Taşeron konusuyla ilgili beklenti söz konusu. Bununla ilgili Maliye Bakanlığımızla birlikte göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışıyoruz. Türkiye gündeminden bu konuyu kaldırmayı arzu ediyoruz. Geçmişe bakınca ki ben taşeron örgütlenmesi yapmış bir sendikanın genel başkanlığından milletvekilliğine geçtim. Taşerondaki kardeşlerimizin sorunlarını beklentilerini çok iyi biliyoruz ama yapılan düzenlemeleri de çok iyi biliyoruz. Geçmişte çok kuralsızdı ama bugün sendikal örgütlenmenin yapıldığı, izin haklarının, ücretlerin devlet güvencesinde olduğu, toplu sözleşmelerin yapıldığı daha kurallı bir sistem var. Beklentinin sınırlarını da biliyoruz. İnşallah bir çözüm konusunda irademizi ortaya koyacağız, önümüzdeki dönemde hem Türkiye'nin hem taşerondaki kardeşlerin gündeminden bu konuyu çıkarmayı arzu ediyoruz."

Bakan Sarıeroğlu, konuşmasının ardından iş dünyasının sorunlarını dinledi.

Bakan’dan Bir ’Taşeron’ Açıklaması Daha

Bakan’dan Bir ’Taşeron’ Açıklaması Daha

Bakan’dan Bir ’Taşeron’ Açıklaması Daha

Kaynak:IHA