Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi
İlk defa halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Daha önce 17 kez Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, 15 yıl aradan sonra yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

8.5 saatlik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden 6. cumhurbaşkanı oldu.

Kabine üyeleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 3 Nolu kapıdan girdi. Saat 11.00'da başlaması planlanan toplantı 1.5 saat gecikmeli başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 13.30'da Bakanlar Kurulu'na Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğle yemeği verdi. Bu yemekle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve bakanlar ile ilk kez toplu bir yemekte bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, toplantı salonuna birlikte girdi, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlarla tek tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda masanın sağında Başbakan Davutoğlu sol tarafında ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yer aldı. Toplantıda güvenlik, dış politika ve ekonomi masaya yatırıldı.

cumhurbaskani-bakanlar-kurulu-toplantisinda-yer-aldi.jpg