Bakanlık Açıkladı. Türkiye'nin En Görkemli Kalesi Zil Kale

Bakanlık Açıkladı. Türkiye'nin En Görkemli Kalesi Zil Kale
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin en görkemli 13 kalesini sıraladı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Zilkale, Türkiye'nin en görkemli kalesi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘kulturportali’ internet adresi üzerinden Türkiye’nin en görkemli 13 kalesini sıraladı. Türkiye’nin görkemli kaleleri arasında birinci Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerine kurulan Zilkale oldu.

Zilkale, Çamlıhemşin’in 15 km güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerine kuruludur. Kale; dış surlar, orta surlar ve iç kaleden meydana gelir. Kale içerisinde üç önemli yapı bulunur. Bunlar muhafız binası, şapel ve baş kuledir. Kulenin dört katlı olduğu, duvarlardaki hatıl izleri ve kiriş deliklerinden anlaşılmaktadır. Zil Kale’nin bölgedeki pek çok kale gibi hem yörede hem de İspir’e ulaşan önemli bir Orta Çağ kervan yolu üzerinde güvenliği sağladığı bilinmektedir.

Çat Vadisi üzerinde bulunan ve 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan tarihi Zil Kale, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler ile doğa severlerin adeta buluşma noktası.

zilkale-fotogaleri.jpg

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GÖRKEMLİ 13 KALESİ

1- ZİLKALE - RİZE

2-Kilitbahir Kalesi - Çanakkale

3-Amasya Kalesi - Amasya

4-Alanya Kalesi - Antalya

5-Boyabat Kalesi - Sinop

6-Diyarbakır Kalesi - Diyarbakır

7-Güvercinada Kalesi - Aydın

8-Mahmure Kalesi - Mersin

9-Bodrum Kalesi - Muğla

10-Rumkale - Gaziantep

11-Tirebolu Kalesi - Giresun

12-Uçhisar Kalesi - Nevşehir

13-Hoşap Kalesi - Van