Bakanlık Yetkilileri Rize’de 10 Numara Projeyi İnceledi

Bakanlık Yetkilileri Rize’de 10 Numara Projeyi İnceledi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın “10 Numara Projeleri” arasında yer alan “Sahil Külliye” projesini incelemek üzere Rize’ye geldi.

Rize'ye değer katacak olan Rize Sahil Sosyal Yaşam Alanı "Sahil Külliye Projesi"nin ihale aşamasına az bir süre kalırken, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın On numara projeleri arasında yer alan bu projeyi; İlgili Bakanlık yetkilileri ve teknik ekip, sahil dolgu alanında yerinde inceledi.

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-5.jpg

Proje aşamasında olan ve yapılması düşünülen Rize Sahil Sosyal Yaşam Alanı saha incelemelerine Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Rize Kültür sanat vakfı yetkilileri ve teknik ekip katıldı.

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-8.jpg

BAŞKAN KASAP, SON ADIMA YAKLAŞIYORUZ

Kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen Rize Sahil Külliyesi saha incelemelerinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada ; "Seçim sürecinde de verdiğimiz söz çerçevesinde 10 Numara Projelerimizin en başında gelenlerden bir tanesi olan 'Sahil Külliye Projesi', bu günkü adıyla 'Mavi Şehir Projesi' konusunda aylardır süregelen adımlar atılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında bu günkü incelemeyi yerinde yapmaktayız. Bunun anlamı da bu projenin uygulama safhasındaki son adımdan önceki bir adımdayız. Daha önce belirlenen dolgu alanında caminin yeni dolgu alanı içerisinde olması kararlaştırıldı" dedi.

resat-kasap-rize-belediye-baskani.20150121153823.jpg

İHALEYE ÇIKMA AŞAMASINDA

Başkan Kasap, "Sahil alanının belirli bir kısmını içerisine alacak şekilde yaklaşık 5 bin metre karelik bir alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaya konan projeyle ihaleye çıkma aşamasına getirildi. Burası hazırlandıktan sonra, inşaallah, projenin temel atma safhasına geçeceğiz. Bu noktaya geldiğimiz zaman da Rize kamuoyuna bu konuya yönelik olarak büyük bir törenle ve bilgilendirme toplantısıyla duyurumuzu yapacağız. Bu günkü aşama Sahil Külliyesi çerçevesinde yapılacak cami için yeni dolgu alanının belirlenmesi çalışmasıdır. Sonuç olarak Sahil projesiyle ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki bir iki ay içerisinde bu konuda daha geniş bir beyanat vererek kamuoyuna duyurulacaktır" şeklinde konuştu.

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-6.jpg

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-7.jpg

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-9.jpg

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-2.jpg

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-4.jpg

rize’ye-cok-yakisacak-bir-proje-10.jpg