Bakanlıklarda Atama ve Görevden Almalar

Bakanlıklarda Atama ve Görevden Almalar
Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı ile birçok bakanlıkta atamalar, bazı bakanlıklarda ise görevden almalar yapıldı.

Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Millî Eğitim, Millî Savunma ve Orman ve Su İşleri Bakanlıklarına Ait Atama Kararları yayımlandı.

Buna göre; Başbakan Yardımcılığı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Hamza Taşdelen atandı.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişi (34328) Vedat Ali Tektaş, Eğitim Dairesi Başkanlığına Ankara Hâkimi (29556) İbrahim Şahin, Strateji Geliştirme Başkanlığına ise Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı (36029) Alpaslan Azapağası atandı. Adalet Bakanlığında ayrıca, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Akyurt Hâkimi (35850) Servet Gül, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına Danıştay Tetkik Hâkimi (32665) Birol Terlemez’in ataması yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Bedri Ünal ve Ümit Güner, Bakanlık Müşaviri Süleyman Dinçer, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Bakanlık Müşaviri Şuayıp Tunçal, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Bakanlık Müşaviri Faik Yıldırım, Bakanlık Müşavirliğine Ayşe Pehlivan atandı.

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbaki Aydın, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi, Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Çitil, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör başka bir göreve atanmak üzere görevden alınırken; Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Zeynel Abidin Koç, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Mehmet Akif Bildirici, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne İsmail Kılıç atandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ardahan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Hasan Şanlı, Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Mustafa Yavuztürk atandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney atandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 inci derece kadrolu Müfettişliklere, Müfettiş Yardımcıları Mahmut Mustafa Hanefioğlu, Ümit Poyraz, Yasin Göven, Osman Nuri Özkök, Mustafa Akçelik, Ahmet Ersan Demir ile Erinç Çetinkaya atandı.

Ekonomi Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına Hayrettin Yücel atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Bayram atandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Volkan Mutlu Coşkun atanırken, Strateji Geliştirme Başkanı Ömer Bülent Arslan ile Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Bakanlık Müşavirliğine Rehberlik ve Teftiş Başkanı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Bakanlıkça yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren Yasin Yavuz 5 inci derece kadrolu Müfettişliğe, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına İsmail Kemaloğlu atandı. Ayrıca, açık bulunan Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Hakkari İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Trabzon İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Cahit Gülbay, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Kemal Yılmaz atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Remzi Uslu atandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı ile Sedat İlhan Güldoğan, Strateji Geliştirme Başkanlığına ise Veysel Erdel, Manisa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Recep Dernekbaş, Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turgut Özbek atandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcılığına, 5. Bölge Müdürü (Ankara) Murat Acu, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne Mümin Döngel, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne Alpaslan Altındaş, Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne İsmail Tüfekçi’nin ataması yapıldı.