Bakanlık'tan #hadihareketegeç kampanyası

Bakanlık'tan #hadihareketegeç kampanyası
Sağlık Bakanlığı "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" nedeniyle yarın sosyal medya hesaplarından #hadihareketegeç kampanyası başlatacak.

Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Hareketsiz yaşam sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemidir. Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel aktiviteyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir. Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar açısından hayati önemdedir. Bu nedenle Bakanlık olarak toplumumuzda hareketli yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü”nde hareketli yaşamın önemine vurgu yapmak amacıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler ve iletişim kampanyaları gerçekleştiriyoruz” denildi.

Bu kapsamda 7-11 Mayıs tarihleri arasında Bakanlığın sosyal medya hesaplarından #hadihareketegec kampanyası başlatılacağı vurgulanarak, "Kampanya kapsamında, katılımcılardan kamera, fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile 15 saniyelik “Harekete Geç” mesajını içeren video çekmelerini ve @saglikbakanligi hesaplarımızı etiketleyerek göndermelerini istiyoruz. Ayrıca kampanyaya katılanlardan, gönderecekleri videoda belirlediği bir isme #hadihareketegec hashtagi ile seslenmesini de istiyoruz. En güzel 20 video, Sağlık Bakanlığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, ödüllendirilecektir. Kampanyaya katılanlar, sağlıklı bir yaşam için hareketine hareket katacak bisiklet ya da T.C Sağlık Bakanlığı Yalova Kaplıcalarında 2 kişilik tatil kazanma şansını yakalayacaktır. Bunun yanı sıra yurt genelinde 81 il halk sağlığı müdürlüklerimiz 10 Mayıs’ta hareketi teşvik etme amaçlı özgün etkinlikler gerçekleştirecektir” ifadesi kullanıldı.