Bakanlıktan Rize'ye Başarı Belgesi

Bakanlıktan Rize'ye Başarı Belgesi
Maliye Bakanlığınca cari tahsilat oranı açısından geçen yıl ilk sırada yer alması nedeniyle Rize Defterdarlığına başarı belgesi verildi.

Maliye Bakanlığınca geçen yılın vergilendirme faaliyetlerini değerlendirmesi sonucu Vergi Dairesi Başkanlığı bulunan 29 il hariç 52 il Defterdarlığı içerisinde cari tahsilat oranı açısından Rize Defterdarlığı’nın ilk sırada yer alması nedeniyle Rize Defterdarlığına başarı belgesi verildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen belge törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, Rize Defterdarı Nurettin Dirican, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve diğer davetliler katıldı.

Burada konuşan Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, Rize Defterdarlığının 2012 yılında vergi tahsilatı çalışmalarındaki başarısını tebrik ederek, gelir idaresi olarak kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve mükelleflere kaliteli hizmet sunmanın temel öncelikleri olduğunu ifade etti. Gelir idaresinin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,7 oranında artış sağladığını ifade eden Candan, “Bu başarılı performansımızda Rize ilinin çarpıcı bir başarısını görmekteyiz. Rize, geçtiğimiz yılda 400 milyon 592 bin lira cari tahsilat yaparak, 52 il defterdarlığı arasında ilk sırayı aldı. Tahsilat tahakkuk oranı ise yüzde 99,97’dir. Bu başarının 2013 yılında da süreceğine inancımız tamdır. Rizeli mükelleflerden bu yıl 456 milyon 527 bin lira vergi tahsilatı bekliyoruz” dedi.

sinasi-candan.20130701212605.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır, beyan ettiği verginin %100 ödeyen,  borcuna sadık olmayı bu memlekete hizmeti görev kabul eden, Rizeli vergi mükelleflerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; Rize’nin üreten, güçlenen ve güçlendikçe kendi değerlerinin farkında olan bir il olduğuna vurgu yaptı.

nurullah-cakir.20130701212620.jpg

Tören, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan’ın Rize Defterdarı Nurettin Dirican’a başarı belgesini vermesiyle sona erdi.

maliye-bakanligindan-rize-defterdarligina-basari-belgesi-1.20130701212635.jpg