Bakıma Muhtaç Hayvanları Sahiplenenlere Yuva Desteği Verilecek

Bakıma Muhtaç Hayvanları Sahiplenenlere Yuva Desteği Verilecek
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) 12. Bölge Müdürlüğü tarafından bakıma muhtaç hayvanları sahiplenen kişilere yuva desteği sağlanacağı bildirildi.

DKMP 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bakıma Muhtaç Hayvanları Sahiplenmek Sizden, Yuvası Bizden Olsun" sloganıyla farkındalık oluşturmak için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Hayvanların ne pahasına olursa olsun korunmayı hak eden muhteşem canlılar oldukları vurgulanan açıklamada, "Ne yazık ki kedi ya da köpek sahiplenmeye karar veren insanların birçoğu barınaklar yerine hayvan satış mağazalarına veya hayvan üreticilerine başvuruyor. Hayvan üreticilerinden veya merkezlerden hayvan sahiplenmek çoğu zaman bilgisizlikten kaynaklansa da barınaklar hakkında da yanlış bilinen birçok şey var. Genellikle barınaklardaki tüm hayvanların davranışsal bozukluklara sahip oldukları düşünülüyor. Fakat birçok hayvan maddi sıkıntılar, taşınma veya zaman yetersizliği gibi nedenlerden dolayı sahipleri tarafından terk edildiği için barınaklarda yaşıyor. Sahipleri tarafından şiddet gördükleri için barınaklarda kalan hayvanlar da dahil olmak üzere burada çalışan görevliler ve gönüllüler onları kalıcı bir yuvaya geçişe hazırlama konusunda çok çalışıyor. Her yıl 6-8 milyon köpek barınaklarda sahiplenilmeyi bekliyor." ifadelerine yer verildi.

Barınak çalışanları ve gönüllüleri ellerinden gelenin en iyisini yapsalar da her yıl sayının arttığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kimse kendini bakmaya hazır hissettiğini düşünmedikçe hayvan sahibi olmamalı. Eğer kendinizi hayvan sahiplenmeye hazır hissediyorsanız, barınaklardan sahiplenmeniz en iyisi olacaktır. Sahiplendiğiniz hayvanın hayatını kurtarmanın yanı sıra hayvanların suistimal edilmesine engel de olabilirsiniz. Barınaklardan hayvan sahiplendiğinizde diğer hayvanlara yer açtığınızdan onların hayatlarına da dokunmuş olursunuz. Sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların sahiplenilmesi konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğümüze bağlı Rize Şube Müdürlüğü bir farkındalık oluşturmak amacıyla Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Barınağından alınacak, sahiplenilecek bir hayvan karşılığında (belgelendirmek şartıyla) bir kulübe ile mama ve su kabı desteği verecek."