Bakırcı: Ecdadımızla Gurur Duyuyoruz

Bakırcı: Ecdadımızla Gurur Duyuyoruz
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, milli mücadele dönemindeki kahramanlıklarıyla İpsiz Recep gibi kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Milli Mücadele döneminde mücadele eden Rizeli Milis Yüzbaşı İpsiz Recep, Rize'deki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Rize Belediyesi tarafından organize edilen program İpsiz Recep’in Sahil Parkında bulunan anıtı önünde yapıldı. 85. ölüm yıldönümü anısına düzenlenen anma programına Vali Yardımcısı Bahattin Alparslanköylü, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, RTEÜ Rektörü Arif Yılmaz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ipsiz-recep-rizede-anildi--3.jpg

Saygı Duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Araştırmacı Yazar Ali Taşpınar’ın konuşmasıyla devam etti. Taşpınar konuşmasında İpsiz Recep Reis’in hayatını anlatan Taşpınar, konuşmasında, “Bugün bir halk kahramanını, bölgemizin yetiştirdiği önemli bir Kuvâ-yi Milliyecisi İpsiz Recep’i anmak, onun fikir ve düşüncelerini devam ettirmek ve yeni nesillere aktarmak için buradayız” dedi.

ali-taspinar.jpg

Program da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Vatanımızın zor günler yaşadığı yıllarda dedelerimiz yurdun birçok yerinde mallarıyla, kanlarıyla, canlarıyla kahramanlıklar göstermiştir. Bunlar nesilden nesile anlatılmaktadır. Emice emice dediğimiz İpsiz Recep’te bunlardan biridir. Birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız vardır. İpsiz Recep gibi geçmişte mücadele vermiş kişilerin bilgileri elimize geldikçe bizde bu bilgileri derleyip toplayıp gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele etmiş ecdadımızı buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Zor günlerde bizlere ahenk verecek bu kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururluyuz” dedi.

halil-bakirci.20130611123025.jpg

Konuşmaların ardından program İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yapmış olduğu dua ile son buldu.

ipsiz-recep-rizede-anildi--1.jpg