Bakırcı, Genel Sekretere Yüklendi

Bakırcı, Genel Sekretere Yüklendi
TRABRİKAB Meclis Toplantısı’nda ‘borcumu ödemeyeceğim’ diyerek TRABRİKAB yönetimine rest çeken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bu kez Genel Sekretere yüklendi.

TRABRİKAB Genel Sekreteri Safiye Demirbaş’ın kendilerine sürekli sorun yarattığını kaydeden Bakırcı, eleştirilerini artırarak sürdürerek TRABRİKAB’ın yapması gereken işleri Rize Belediyesi yaptığı için harcamaların yarısını birliğin çekmesini istediğini kaydetti.

Bakırcı, “TRABRİKAB Genel Sekreteri Safiye Demirbaş sürekli sorun yaratıyor. Mecliste de elzem olmayan kendisiyle alakası olmayan konularda konuştu. Bunun üzerine ben borcumu veremiyorum, vermeyeceğim dedim. Ben talebimi encümen toplantılarında dile getirdim ancak sonuç alamadım. Bu yüzden sorunu meclis toplantısında kürsüden dile getirme ihtiyacı duydum. Birlik masraflarımın yarısını karşılamazsa borcumu vermeyeceğimi tekrarlıyorum. Almazlarsa vermiyorum nasıl alacaklar benden parayı? Birliğin yapması gereken işi ben yapmak mecburiyetinde olduğum için bu masrafın yarısını çekin diyorum ama bir türlü derdimi anlatamıyorum” dedi.

BU SEKRETER BİZİ ŞİKAYET ETTİ

Rize’de başka bir döküm yeri bulduğumuzda TRABRİKAB Genel Sekreteri Safiye Demirbaş’ın kendilerini şikayet ettiğini belirterek, “Bu çerçevede bize yazı yazdı.  Çevre Bakanlığı da 100 bin TL ceza verdi bize, bunu da ödedik. Şahsım olarak da depolama alanı dışında bir yere çöp dökmekten ceza mahkemesinde yargılanıyorum. Çöp göndermediğim zaman bana sorun yaratıyorsun, çöp gönderdiğim zaman sizin birliğin yapması gereken masrafı ben yapıyorum. En azından giderimden düşün diye teklifte bulundum.  Benim birliğin yapması gereken hizmeti Rize Belediyesi yaptığı için masrafın bir kısmını birliğin çekmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi. Bakırcı Safiye Demirbaş’ın kendilerinin taleplerine sürekli karşı çıktığını belirterek, “Bu birlik kurulma aşamasına biraz hibe biraz borçlanarak çalışma yapmak istediler. Ben o zaman da karşı çıktım. O projeyi yapsaydık 17 milyon Euro Avrupa’ya borcumuz olacaktı. Zannediyorum o hanımefendinin bundan rahatsızlığı var” diye konuştu.

VERMİYORUM NASIL ALACAKLAR PARAYI?

Rize’ye en yakın aktarma istasyonunun Of’ta bulunduğunu ifade eden Bakırcı, “Bu istasyon Rize merkeze 35 km mesafede bulunuyor ve çok da uygun değil. İlk kurulduğunda biz buraya çöp getiremeyiz bize daha yakın bir merkez olsun istedik. Hem nakliye açısından hem kazalara sebebiyet verebilir. Çok anlatamadık sonuçta Rize Belediyesi olarak kendine çok da nizami olmayacak şekilde ihtiyacını gören bir aktarma istasyonu kurduk. Bizim aktarma istasyonunun giderlerini ve nakliyesini de biz çekiyoruz. Birlik kendi aktarma istasyonlarını kendi işletiyor. Bizimkini biz işletiyoruz. Biraz katkı sağlayın işletme giderlerinden düşün talebinde bulunduk. Bunu bir türlü anlatamadık. Benim çektiğim masrafın tamamını çekemiyorsanız da yarısını çekin talebinde bulunduk. Birlik bunu çekemiyorsa ben de para vermiyorum nasıl alacaklar benden parayı?” ifadelerine yer verdi. /
Günebakış

İLGİLİ HABERİMİZ

Halil Bakırcı Rest Çekti: Borcumu Ödemeyeceğim