Bakırcı Kasaplık Mesleğini Oğluna Devretti

Bakırcı Kasaplık Mesleğini Oğluna Devretti
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın dededen kalma kasaplık sanatını oğlunu devrettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, her yıl kurbanını baba ocağı Güzelköy Köyü'nde kesen Bakırcı'nın, bu yıl da aynı geleneği sürdürdüğü belirtildi.

Bayram namazını Rize Merkez Sahil Camisi'nde kılan Bakırcı'nın, namazın ardından kurbanını kesmek üzere baba ocağına çıktığı ifade edilen açıklamada, her yıl kendi kurbanını kendisinin kestiği belirtilen Bakırcı'nın bu yıl kurbanını oğlu Murat Bakırcı'ya kestirdiği ifade edildi.

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-1.jpg

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-2.jpg

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-3.jpg

Açıklamada, Bakırcı'nın şu sözlerine yer verildi:''Kurban kesimini birçok hemşehrimizin yaptığı gibi bizde müstakil evimizin bahçesi baba ocağımızda kesiyoruz. Her yıl kendi kurbanımı babadan kalma kasaplık sanatımızı kullanarak kendim kesiyordum, fakat bu yıl çocuklarımıza devretme kararı aldım ve oğluma kestirdim. Hemşehrilerimizden isteğim kurbanımızı keserken hayvana eziyet etmeden, uygun bir şekilde keselim. Kesebilecek durumda olmayanlarımız için Belediyemiz bünyesinde kesim alanları oluşturduk, orada kurban kesim işlemini gerçekleştirebilirler. Dilerim sorunsuz bir bayram geçiririz. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum.''

Başkan Bakırcı, Güzelköy Köyü'ndeki evinin bahçesinde kurbanını kesmesinin ardından Rize Belediyesi'nin kendi bünyesinde oluşturduğu kesim alanlarını yerinde denetledi. Rize Belediyesi'nin Kurban pazarı yanında oluşturduğu kesimhaneyi dolaşan Bakırcı, vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti. Her bayram olduğu gibi bu bayramda çocukları unutmayan Başkan Bakırcı, çocukları sevindirmeyi de ihmal etmeyerek bayram harçlığı dağıttı.

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-4.jpg

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-5.jpg

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-6.jpg

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-7.jpg

halil-bakirci-kasaplik-meslegini-ogluna-devretti-8.jpg