Bakırcı: O Bina Son Binan Olabilir

Bakırcı: O Bina Son Binan Olabilir
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de yapılan ilginç binanın müteahhitini uyararak, yaptığı binanın Rize'deki son inşaatı olabileceğini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize'nin Piri Çelebi Mahallesi'nde dik bir yamaçta yapılan 10 katlı binayı ve binaya çıkan 8 katlı ilginç merdiveni değerlendirdi. Bakırcı, binada güvenlik riski görülmediğini belirterek bunun ileride olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Bakırcı, "Kale yolu üzerindeki bu bina, ben 2004 yılında Rize Belediye Başkanı olmadan önce Rize Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden gerekli izinlerini ve ruhsatını almıştı. Halen inşaatı devam etmekte olan bir binadır. İnşaata bakıldığında bir güvenlik riski yok ama olmayacak anlamına da gelmiyor. Arazi yetersizliğinden meydana gelen bir olaydır" dedi.

Bakırcı Rizelilerin şartların zorluğunu zekası ile çözdüğünü, ancak bu merdivenin ileride ölüm yolu haline gelebileceğini kaydederek, "İlimiz maalesef ilginç insanları ve olayları ile anılan bir ildir. Bu inşaatta bunlardan birisi oldu. Yandaki merdiven yeni yapıldı. Bende haberden sonra öğrendim. Arkadaşlarımız teknik yönden konuyu inceliyor. Hukuka aykırı bir durum varsa hukuku gereğini yapacağız. İnsanımız şartların zorluğunu zekası ile çözüyor. Orada üst taraftan giden bir imar yolu vardır. Fakat terklerini yaptıramadık. Kamulaştırma için Belediyemizin ekonomik imkanları el vermedi. Ulaşım problemini çözmek için mütahit oraya o merdiveni koydu. Ama o merdiven güvenli değildir. Korkulukları yoktur. Birisinin dengesini kaybedip düşmesi halinde ölüm yolu olur. Bu şekilde o merdivene göz yumamayız."dedi.

Bakırcı ayrıca, binayı yapan mütahitin yapılan uyarıları dikkate almaması halinde bu binanın Rize'de yapacağı son bina olacağını da açıkladı. Bakırcı, "Biz bu müteahhit arkadaşı daha önce de uyarmıştık. Ama pek söz dinleyen bir arkadaş değil. İnşallah bu Rize'deki son inşaatı olmaz" dedi.

İşte Başkan Bakırcı'nın söylemlerine neden olan o bina:

İLGİLİ HABERİMİZ