Bakırcı: Rize Nüfusu 13 Yılda Yüzde 33 Arttı

Bakırcı: Rize Nüfusu 13 Yılda Yüzde 33 Arttı
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin nüfusu 13 yılda yüzde 33 artış gösterdi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı'nın İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen 55. İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin nüfusununun 13 yılda yüzde 33 artış gösterdiğini ifade ederek, "2000 yılında 78.144 olan nüfus, bugün 104.508’e çıkmıştır." dedi.

Başkan Bakırcı, Rize'de yapılanları topladığı 22 konu başlığı altındaki sunumunda, yapımı devam eden ve yapılması düşünülen projeleri de katılımcılara tanıttı.

Hayata geçirilen (AKOS) Akıllı Kent Otomasyon sisteminde her türlü istek ve şikayetlerin kayıt altına alınarak vatandaşın sorunlarına en hızlı şekilde cevap verdiklerini,  444 50 53 nolu telefonla Çağrı Merkezine ulaşıp güçlü bir Rize’nin oluşturulması için her bir vatandaşımızın Rizeli bir başkan gibi belediyenin yönetimine katkı sağlamalarını istedi.

halil-bakirci-rize-belediye-baskani.20130706165218.jpg

Kentsel Dönüşüm,Timya Vadisi, Güney Çevre Yolu gibi hayal bile edilemeyen projelerin bugün hayata geçirildiğini, sadece sokakta konuşulan Salarha Tünelinin Güney Çevre Yolu ile bağlantılı bir şekilde Rize halkının hizmetine sunulacağını dile getiren Başkan Bakırcı, Rize’nin sosyal yapısına da dikkat çekerek, belediye bünyesinde her yıl yapılan yaz spor şenlikleri ve Ramazan etkinliklerinin yanı sıra, Belediye dışındaki sosyal etkinliklere de destek verdiklerini söyledi.

Bakırcı son olarak belediye bünyesinde  5 bine yakın sporcuyu sahalara taşıyarak sosyal dengede Rize'ye önemli bir hizmeti hep beraber sağlamış bulunduklarını ifade etti.