Bakırcı Rize'de Herkesi Topa Tuttu !

Bakırcı Rize'de Herkesi Topa Tuttu !
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ç.Rizespor’un en büyük eksiğinin şehir ile bütünleşme konusunda olduğunu söylerken, kombine bilet almayan Rizelileri topa tuttu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Süper Ligin başlamasına 20 günden az bir süre kalmasına rağmen Ç.Rizespor'un kombine biletlerine ilgi olmayışı dolayısıyla Rize esnafı başta olmak üzere Rize STK'ları, encümen üyeleri ve işadamlarını topa tuttu. Bakırcı, kombine biletler konusunda sert açıklamalarda bulunduğu konuşmasında ayrıca Ç.Rizespor maçları öncesi taraftarları belediye otobüsleriyle stada taşımayacaklarını da söyledi.

“ÖNCE KOMBİNE ALSINLAR SONRA KONUŞSUNLAR”

Son zamanlarda Ç.Rizespor ile ilgili yapılan eleştirilere değinen Başkan Bakırcı, kombine bilet alıp, şehrinin takımına destek olmaktan uzak insanların eleştirmeye haklarının olmadığını belirterek, “Ben 9 senedir Rizespor adına üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum ve yapmaya da devam edeceğim ama bir Belediye Başkanı olarak gidip kombine bilet satamam. Rize kamuoyuna bakmak lazım, kaç tane esnafımız gidip kombine bilet aldı? Rizespor’u seven, Rizeliyim diyen esnafımızın gidip kombine bilet alması lazım. Rizesporluyum diyerek eleştiren insanlar, önce gidip kombine biletini alsın, ondan sonra konuşsun” dedi.

“Kombine bilet almamalarını anlayamıyorum”

Her esnafın, her Rizeli’nin ekonomik imkanları dahilinde bir kombine bilet alması gerektiğini vurgulayan Başkan Bakırcı, “Takımımızı eleştirmek için ortaya atılan kişiler, kombine bilet almaya gelince kırk türlü bahane üretiyorlar. Takım iyi olunca herkes bilet alıp maça gider, önemli olan her zaman aynı desteği gösterebilmektir. Maalesef esnaf kombine bilet almıyor, Ticaret Odası üyeleri kombine bilet almıyor, Belediye meclisi üyeleri kombine almıyor. Böyle belli bir ekonomik güce sahip kişilerin kombine bilet almamasını anlayamıyorum. Önce takımımıza destek olacağız, ondan sonra eleştireceğiz” dedi.

“Bütünleşme anlamında problem var”

Ç.Rizespor’un en büyük eksiğinin şehir ile bütünleşmesi anlamında olduğunu söyleyen Bakırcı, “Her yönetim şeklinin artısı, eksisi olur ama ben daima arkadaşlarımızın artı ve olumlu yanlarına bakmayı tercih ediyorum. Rizespor’un Rize ile, Rize’nin Rizespor ile bütünleşme anlamında ufak bir problemi var. Kulüpte Rize’den yöneticilerimiz var. Borsa Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, Çaykur Genel Müdürümüz, Özel Kalem Müdürümüz yönetimdedir. Bu anlamda bir bütünleşme var ancak bugüne kadar bazı kişiler isim olarak, bazı kişiler kurum olarak kalmışlar yönetimde. Taraftar ile bütünleşme ancak yöneticilerimiz aracılığıyla sağlanabilir. Bu birlikteliği hep beraber sağlayabiliriz. Takımımızın şehirle ve taraftarla bütünleşmesi noktasında başta ben olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor” dedi.

“Stada belediye aracı kaldırmayacağız”

Yeni sezonda Rize Belediyesi araçlarının stada ücretsiz taraftar taşımayacağını da belirten Bakırcı, “Bundan böyle Rize’den stada belediye araçları kaldırmayacağız. Önceki sezonlarda her maç günü merkezden stada belediye araçlarımızı tahsis ettik ama maalesef araçlarımız zaman zaman taraftarlarımız tarafından zarar gördü. Bu araçlar benim değil, Rizeli’nin araçlarıdır. Birkaç agresif tipler bu araçlara bindiğinde, maça gitmek isteyen vatandaşlarımız stada gitmemeyi tercih ediyor. Bunları kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Bu tür sorunlar yüzünden kulüp başkanını, yöneticileri sorumlu tutamayız” şeklinde konuştu.