Bakırcı Suriye basınında

Bakırcı Suriye basınında
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy Arasında 2. "one minute" Hadisesinin Yaşanması Suriye Basınında Geniş Yer Buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında Davos'ta yaşanan 'one minute' hadisesinin bir benzerinin Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy arasında yaşanması Suriye basınında geniş yer buldu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Rize Belediye Başkanı Bakırcı'nın, Gaby'e olan tepkisine geniş yer ayırarak okuyucularına duyurdu.

SANA, olayı "İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Türkiye'de büyük bir hakarete uğrayarak, ziyaret ettiği Rize Belediye Binasından ayrılmak zorunda kaldı." şeklinde okuyucularına aktardı.

Haberde belediye başkanının, İsrail'in Filistin topraklarında işgal ve genişleme politikasını sürdürdükçe Türk halkının bakış açısını değiştirmeyeceğini söylediğine dikkat çekildi. Bu demeçlerin ardından da İsrailli Büyükelçinin belediye binasını kızgın halde terk ettiği belirtildi.

Haberde Erdoğan ile Peres arasında Davos'ta yaşanan "one minute" hadisesine işaret edilerek Rize'nin Başbakan Erdoğan'ın memleketi olduğuna dikkat çekildi.

Haber ayrıca Suriye resmi televizyonunda da yayınlandı.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/bakirci,-nezaketsizlik-degil-9971.htm

https://www.olay53.com/haber/rizede-sok-oldum--9970.htm

https://www.olay53.com/haber/ikinci-one-minute-krizi-9932.htm