Bakırcı Tırpanla Ot Biçti

Bakırcı Tırpanla Ot Biçti
Pazar gününü Rize sahilde ot biçerek geçiren, Başkan Bakırcı’yı sahilde ailece gezinti yapan insanlar büyük bir hayranlıkla seyrettiler.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; Yaz kendini artık yavaş yavaş göstermeye başladı. Bu güzel havada aileler çocuklarıyla birlikte sahilimizde gezintiye çıkarak, parklarda dinlenerek yaza merhaba demiş oldular. Ben’de sahillerimizde hizmet veren büfeleri ve yürüyüş parkurumuzda incelemelerde bulundum. Parklarımızda büyüyen çimenleri ücretsiz ihtiyacı olan ve her yıl bu işi itinayla hiçbir bitki ve çiçeğe zarar vermeden otları çok temiz biçen ailenin tırpanla ot biçmesi çok hoşuma gitti. Ben’de ömrünü yaylalarda geçirmiş bir babanın ve bir yayla çocuğu olarak tırpanla bir müddet ot biçtim. Hem stres attım, hem de tırpanla ot biçerken eski yaylaya çıktığımız, büyüklerimizin ot biçtikleri günlere gittim. 

halil-5.20100502232036..jpg

Rize sahilimiz Türkiye’nin en uzun sahilidir. Bu yazdan başlayarak, sahilimizin eksiklerini kademeli olarak önceliğine göre tamamlayıp, yaz boyunca şehrimizde yaşayan ailelerin ve çocukların her türlü aktiviteyi ve ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri vererek, hafta sonlarını büyük bir neşe, sevinç ve eğlence içersinde, spor yaparak, temiz hava ve manzara seyredip soluyarak, gün boyu geçirecekleri konuma getirdik. Bu sahil boyumuzda ki eksiklerimizi alt ve üst yapıdaki kısmen eksikleri giderme çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.”diye konuştu.

Haber:Bayram Ali Kavalcı