Bakırcı'dan Belediye Blokları Açıklaması

Bakırcı'dan Belediye Blokları Açıklaması
Yıkılıp yıkılmayacağı, yıkılacaksa ne zaman yıkılacağı yılan hikayesine dönen Rize Belediye Blokları ile ilgili açıklamalar Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’dan geldi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kaçkar Karadeniz Tv Haber Müdürü Zeynep Akyıldız’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Siyaset adlı programa konuk oldu. 9 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapılan çalışmalar ile bundan sonraki süreçte yapmayı planladığı çalışmaları Akyıldız’ın programı aracılığıyla aktaran Başkan Bakırcı, Rize Belediye Bloklarının 2014 Yerel Seçimlerinden sonra yıkılacağını onaylayarak, belediyeye sorun yaşatan kiracılarla yolların ayrılacağını ifade etti.

Konu hakkındaki sözlerine “Biz Rize’yi tanıyoruz. Rize’de bizi tanıyor. Geçmişte Rize’de epey tecrübe kazandık” şeklinde başlayan Bakırcı, dolgu alanı ile 500 adet konut yıktıkları Timya Vadisi’ndeki yıkımlarla şehir içi minibüslerinin birleştirilmesinden dolayı bu konuda tecrübe sahibi olduklarını ifade etti.

1963’lü yıllarda yapılmış olan Belediye Bloklarının kesinlikle yıkımının yapılacağını bir kez daha yineleyen Başkan Bakırcı, milletin beyninde oluşması için öncelikle boşalan kiracıların yerini yıktıklarını ifade ederek tartışmaya meyil vermemek için Belediye Bloklarına İstanbul Teknik Üniversitesi tarafınca rapor tutturduklarını binaların çöktü çökeceğini ve bu binaların sağlam olmadığını bilmeyenin olmadığını kaydederek; “Alttaki kiracılar da biliyor. Yapılırken zemin +2 kat yapılmışlar, yapılırken bodrumları yoktu. Sonradan ihtiyaç oldukça Ahmet, Mehmet kazmış aşağıya inmiş, ihtiyaç oldukça yukarıya çıkmış. Kolonları kaldırıp başka yere konulmuş. Böyle bir mühendislik işi olur mu. Biz o raporları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderirsek o binalar belki de mühürlenecektir. Göndermediğimizden bu yüzden belki de suç işliyoruzdur. Hangi belediye başkanı mühürleyecek onları, kim mühürleyebilir onları. Bende yapamıyorum yapmıyorum. Rize’nin ticareti bir anda çöker, Bu blokların projesi kendi kendini finanse eder. Biz buraya para koymayacağız. Niye koymayacağız para. Sattığımız gayrimenkullerin maliyetlerini oradan alacağız. Örneğin adamın orada 40 metre kare dükkanı var. 40 metre kare dükkanın maliyeti ne kadar? Örneğin 1 lira. 40 metre kare ne yapar 40 lira verecek parayı alacak yerini. Sorunsuz olan kiracıların kiracılıkları devam edecektir. Bizimle sorunu olmayan, belediyeye problem yaşatmayan, kiramızı vermiş kişilerin kiracılığına son verme hakkını kendimizde görmüyoruz. Adaylık süreci olmuş olmasına rağmen belediyeye kira, su gibi çeşitli problemler yaşatan kişiler kusura bakmasın onlarla yolumuzu ayıracağız.” diye konuştu.