Bakırcı'dan Gündoğdu Uyarısı

Bakırcı'dan Gündoğdu Uyarısı
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gündoğdu Belediyesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanması sürecinde takındığı tavır nedeniyle Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’ı uyardı.

Gündoğdu’da Yıldız gibi düşünenlerin 300-400 kişi olduğunu kaydeden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Bakın şimdi karar çıktı. Emlak fiyatları fırladı. Anket yapsak halkın % 80’i ‘bağlanalım’ der” dedi.

Bakırcı Resmi Gazete’de İçişleri Bakanlığı’nın üçlü kararnamesiyle yayınlanan Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanmasıyla ilgili süreci Danıştay’a götürerek itiraz hakkını kullanacağını ifade eden Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’a bir dizi uyarıda bulundu. 

Bakırcı Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanması kararının alınması sonrası beldede olumlu yönde çok önemli değişiklikler olduğunu belirterek, “Bağlanma kararı alındıktan sonra beldede arsa fiyatları, daire fiyatları artı. Demek ki biz doğru bir şey yapmışız. Şunu açık ve net olarak söylüyorum. Gündoğdu’da bu işe karşı olan sadece 300-400 kişidir. Bu kişiler kendilerini Gündoğdu’nun sahibi gibi görüyorlar. Bugün kamuoyu yoklaması yapılsa Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanmasına onay verenlerin sayısı istemeyenlerin sayısının çok üzerinde çıkar. Halkın yüzde 80’i de Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanmanın doğru olduğu kanaatindedir. Hal böyleyken şimdi Gündoğdu Belediye başkanı Sayın Süleyman Yıldız Danıştay’a itiraz hakkını kullanacağını ifade etti. Kendisinin ne yapıp ne yapmayacağı, hukuki hakkını arayıp aramayacağı kendi bileceği bir meseledir. Ama tablo ortada” dedi.

GÜNDOĞDU YEREL SEÇİMLERDEN SONRA RİZE’YE BAĞLANACAKTIR

Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanması ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Bakırcı, bunun Gündoğdu’da yaşayan vatandaşların yararına olduğunu belirterek, “Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanması konusunun Bakan Hayati Yazıcı, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Milletvekili Hasan Karal ve İl Başkanı Hikmet Ayar’ın bulunduğu bir ortamda kendisine iletildiğini söyleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “İlimizin milletvekili olan Bakanımız Hayati Yazıcı, Valimiz, siyasi iktidarın temsilcisi olarak Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekili Hasan Karal ile benim bulunduğum bir ortamda bu konu gündeme geldi. Gündoğdu ile beraber Çaykent ve Muradiye Beldelerinin Rize’ye bağlanması konusu bana iletildi. Ben, Çaykent ve Muradiye’nin uzak olması nedeniyle aşırı bir külfet getireceğini söyleyerek, öncelikle Gündoğdu’yu bağlayalım, diğerleri şimdilik kalsın dedim.

Gündoğdu Belediye Başkanı’nın bu konudaki olumlu görüşü alındıktan sonra Rize Belediye Meclisinden böyle bir karar çıkarabileceğimi söyledim. Aynı heyet, Gündoğdu’nun Ak Partili Belediye Başkanı’ndan olumlu görüş aldıktan sonra biz meclis kararını çıkardık. Ancak, daha sonra Gündoğdu Belediye Başkanı farklı konuşmaya başladı” ifadelerini kullandı. Birleşmenin olması gereken bir birleşme olduğunu ifade eden Bakırcı, “Gündoğdu’nun kanalı bize akıyor, suyunu ben veriyorum. İç içeyiz. Kararı aldık. Valilik onayıyla gönderdik. İmza toplandı Danıştay’a itiraz edildi. Sonuçta üçlü kararname yayınlandı. Gündoğdu şimdi yerel seçimlerden sonra Rize’ye bağlanacaktır. Zaten şu anda kamuoyu yoklaması yapılsa yüzde 80 Rize’ye bağlanılması yönünde görüş ortaya çıkar. Karşı çıkan kesim 300-400 kişiden ibarettir.” diye konuştu.