Bakırcı'dan İlginç Hediye !

Bakırcı'dan İlginç Hediye !
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Türkçe olimpiyatları için İlimize gelen Tanzanyalı öğrencinin cevabına odasından getirdiği kasketini vererek karşılık verdi.

Rize’ye gelen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın öğrencileri, Rize’yi gezdikten sonra il yöneticilerini ziyaret etti. 25 Ülkeden  80 öğrenci Rize’ye geldi.

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın öğrencileri temsilen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı Tataristan, Bangladeş, Malezya, Makedonya, Yemen ve Tanzanyalı öğrenciler ziyaret ettiler.

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(1).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(6).jpg

Ziyarette, Tanzanyalı öğrenci Lokman Cuma , Fatih Kısaparmak’ın “Bu adam benim Babam sekiz köşe kasketiyle” adlı şarkısını okudu. Şarkıyı dikkatle dinleyen Başkan Bakırcı, Lokman’ı alkışlayarak..!” Bilirmisin sekiz köşe kasketi “ diye bir soru yöneltti. Tanzanyalı öğrencinin cevabı” hayır” olunca Başkan Bakırcı, odasından getirdiği Sekiz köşe kasketini  Tanzanyalı öğrenci Lokman Cuma’ya hediye etti.

ibrahim.jpg

Ve Lokman’dan Cumartesi günü yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarında Bu Kasketi takıp şarkısını sahne de seslendirmesini istedi.

Bakırcı sözlerini; Olimpiyatlara İlimiz ev sahipliği yapıyor. Bu oluşumun Rize’ye yansıması bizleri de onurlandırmıştır. Gençlerimizin başka milletlerden olmasına rağmen Türkçe şarkılarımızı mükemmel bir şekilde seslendirmesi, yorumlaması gayretli bir çalışmayı ortaya koymuştur. Bu organizasyonu ilimize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

halil-bakirci-lokman-cuma-1.jpg

halil-bakirci-lokman-cuma-2.jpg

halil-bakirci-lokman-cuma-3.jpg

halil-bakirci-lokman-cuma.jpg

halil-bakirci-lokman-cuma-4.jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(2).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(3).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(4).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(5).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(7).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(9).jpg

olimpiyat-cocuklari-rizede-halil-bakirciyi-ziyaret-etti-(8).jpg