Bakırcı'dan İpsiz Recep Sitemi!

Bakırcı'dan İpsiz Recep Sitemi!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizeli Kuvay-ı Milliye kahramanı İpsiz Recep'i anma törenlerinde sitem etti. İşte Bakırcı'nın o sitemi:

Rizeli Kuvay-ı Milliye kahramanı İpsiz Recep, ölümünün 84. yıl dönümünde sahil parkında bulunan anıtı önünde anıldı. Anma töreninde Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İpsiz recep'in bir vatan kahramanı olduğunu ve belediye olarak her yıl anma töreni düzenlediklerini ifade ederek "Gönlümüz arzu ediyor ki programımız daha kalabalık olsun fakat maalesef sayımız bu kadar. Katılımın fazla olmasını arzu ederdik." dedi.

RİZE BELEDİYESİ İpsiz Recep'İ Unutmadı ama Rizeli, Vatan Kahramanını Unuttu!

Kurtuluş Savaşı döneminde balıkçı tekneleriyle Kuvay-ı Milliye’ye asker ve silah taşımış olan halk kahramanımız Milis Yüzbaşı İpsiz Recep ölümünün 84. yıl dönümünde Rize’de anıldı. Aslen Rize’nin Portakallık Mahallesi'nden olan İpsiz Recep’i anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmaların ardından İpsiz Recep’e yazılmış olan türkü Rize Gençlik Merkezi sanatçıları tarafından seslendirildi.

Programa Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Garnizon Komutan Vekili Kd. Bnb. Osman Küçük, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma Programında günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Eğitimci Tarihçi Yazar Ali Taşpınar; “İpsiz Recep başta olmak üzere Kansız Ali ve diğer Kuvay-ı Milliye'ler toplanarak bulundukları bölge halkını imha edilmekten kurtarmak için harekete geçmişler ve bölge halkına öncülük etmişlerdir. Kurtuluş savaşına fiili olarak katılmışlar. Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşı başladığı zaman 20-45 yaş arası silah altına çağırıyordu. Ancak İpsiz Recep savaş döneminde 52 yaşında olmasına rağmen arkadaşlarıyla savaşa katılmış vermiş olduğu mücadeleyle kahramanlık sergilemiştir. Kahramanımıza Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

ipsiz-recep-unutulmadi-1.jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı konuşmada; “Osmanlı tarihinden bu yana bölge insanımız gurbette yaşamış, geçimini gurbetten sağlamış fakat; memleketinden kopmamıştır. İpsiz Recep takalarla taşıyan bir hemşehrimizdir. Dönemin şartlarında o günün yönetimi ceza evlerinden mahkumları çıkartarak İpsiz Recep’in çetesine göndermiştir. Hiçbiri savaştan kaçmamış, Vatan Millet için mücadele etmiştir. Karadenizliler her zaman Devletinin Milletinin yanında yer almıştır. Rize Belediyesi olarak her yıl kahramanımıza anma programı düzenliyoruz. Gönlümüz arzu ediyor ki programımız daha kalabalık olsun fakat maalesef sayımız bu kadar. Katılımın fazla olmasını arzu ederdik. Kahramanımız İpsiz Recep ve silah arkadaşlarına Allahtan Rahmet diliyorum” dedi.

ipsiz-recep-unutulmadi-2.jpg

ipsiz-recep-unutulmadi-3.jpg