Bakırcı'dan Son Çağrı

Bakırcı'dan Son Çağrı
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Borcu olan vatandaşlarımızda kamuya ait borçlarını taksitlendirmek için Torba Yasa Fırsatından Yararlanmak için çağrıda bulundu

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ve gecikmiş borçların faizlerine af getiren kanun maddesi uygulanmaya başlandı.

13 Şubat 2011 tarih ve 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanunun 18. maddesine istinaden yapılan af şunları kapsıyor: Mükelleflerin geçmiş yıllara ait emlak vergisi, bina, arsa ve arazi vergisi, ilan-reklam vergisi, eğlence vergisi, ÇTV ve su borçları gibi katılım payları ve harçlar hariç belediyenin ücret alacaklarının gecikme faizleri yeniden yapılandırılarak 6, 9,12 ve 18 taksitle ödenebilecek.

Konuyla ilgili son bir çağrı yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Hükümetimiz Torba Yasa vasıtasıyla vatandaşını korumuştur. Borcu olan vatandaşlarımızda kamuya ait borçlarını taksitlendirmek için müracaat etmeleri gerekmektedir. Son müracaat tarihi 02 Mayıs 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadardır. Yasadan faydalanmak için 3 günde Belediyemize 600 kişi müracaat etti. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekiyor. Aksi taktirde farklı yaptırımlara gitmek zorunda kalacağız” dedi.