Bakırcı'nın Açıklamaları Bilinçsiz ve Hatalıdır

Bakırcı'nın Açıklamaları Bilinçsiz ve Hatalıdır
Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, "Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanması konusunda evet dediğim olmamıştır. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın basında çıkan bu konudaki beyanları bilinçsiz ve hatalı açıklamalardır." dedi.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanması konusunda evet dediğine dair sözlerin kendisine ait olmadığını ifade ederek "Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın basında çıkan bu konudaki beyanları bilinçsiz ve hatalı açıklamalardır." dedi.

İşte Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız'ın O Basın Açıklaması: Son günlerde basında çıkan, Gündoğdu Belediye Başkanı olarak şahsımı ve İta Amiri olduğum kurumu ilgilendiren bazı konularda kamuoyunu bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur.

1-Gündoğdu Belediyesi tüzel kişiliğinin kaldırılarak, Rize Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi hususu: Belediye Başkan aday adayı ve Belediye Başkan adayı olduğum zamanlarda çok konuşulan bir konuydu. Gerek siyasi çevreler, gerekse halk nezdinde devamlı olarak dillendirildi. Bana sorulduğunda; Gündoğdu ilçe olmalı ve İçişleri Bakanlığında böyle bir müracaatın bulunduğunu çok kez söyledim. Biz Gündoğdu’yu ilçe yapabilme hedefleriyle yola çıktık ve seçimi kazandık. Rize ilindeki yirmibir belediye içinde nüfusu en kalabalık altıncı belediyenin tüzel kişiliğinin kaldırılıp Rize Belediyesi sınırlarına dahil edilerek mahalle statüsüne dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu devamlı söylüyoruz.

2009 yılı yerel seçimleri için aday adayı olduğum zamanda ne söylemişsek, bu günde aynı şeyleri konuşmaktayız. Gündoğdu’nun tüzel kişiliğinin kaldırılarak, Rize Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi konusu Gündoğdu’nun menfaatine değildir. Yerinden yönetim ilkesi gereği düşüncemiz Gündoğdu Belediyesi tüzel kişiliğinin devamından yanadır.

2-Gündoğdu Belediyesi;  Andon İçme  Suyu Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin kurucu üyesidir.    Rize, Çayeli, Güneysu, Çaykent, Muradiye, Derepazarı, İyidere, Kendirli ve Kalkandere Belediyeleri birlik üyeleridir. Üye belediyeler, adı geçen işletme birliğinden içme sularını temin etmektedirler. Kanuni statüye sahip, müstakil bir tüzel kişiliği olan birlik; herhangi bir belediyenin hüküm ve tasarrufuna  ait bir işletme değildir.

3-Gündoğdu Belediyesinin kendisine ait müstakil kanalizasyon şebekesi mevcuttur. 04.10.1991 gün ve 27 sayılı Belediye Meclis Kararı ile; Kanalizasyon için Gündoğdu ve Rize Belediyelerinin Engindere mevkiindeki müşterek bağlantının ek proje ile yapılmasına ve Gündoğdu Belediyesine ait kısmın bedelinin Belediyemizce karşılanmasına karar verilmiş olup, inşaat bitiminde hizmet hayata geçirilmiştir. Yani Gündoğdu kanalizasyon hattı ile Rize Belediyesi kanalizasyon hattının Engindere mevkiindeki birleştirilme işi meclis kararı ile olan ortak ek proje konusudur.

suleyman-yildiz-gundogdu-belediye-baskani.jpg

Yukarıda izah edilen konulara ilişkin olarak:

Herhangi bir kişiye, kişilere veya heyete; Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanması konusunda evet dediğim olmamıştır. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın basında çıkan bu konudaki beyanları bilinçsiz ve hatalı açıklamalardır.

“Suyunu ben veriyorum”, “kanalı bize akıyor” şeklindeki ifadelerde Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından herhangi bir belgeye dayanmayan mesnetsiz açıklamalardır.

Bu konularda kamuoyuna doğru ve sağlam bilgilerle aydınlatma adına yukarıdaki açıklamaların paylaşılması bir vazife olarak addedilmiştir.