Bakırcı'ya 10 Üzerinden 8,5

Bakırcı'ya 10 Üzerinden 8,5
Rize Belediyesi tarihinde bir ilki gerçekleştirecek olan Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bugünkü “En iyi Çay Demleme Yarışması” finalinden önce yarışmacılarla yarıştı. Çay demleyen Bakırcı, jüriden 10 üzerinden 8,5 puan aldı.

"Bir Çay Daha Lütfen" adlı eseriyle Rizelilerin gönlünde taht kuran Katharine Branning’e Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek olmasıyla kendi döneminde ilk kez bir kişiye, Rize Belediyesi tarihinde ise ilk defa yabancı uyruklu bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek olmasıyla bir ilke imza atacak Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “En iyi Çay Demleme Yarışması”nda yarışmacı adaylarla birlikte yarıştı. Bakırcı’nın tüm hazırlıklarını kendisinin yaparak demlediği ve servis yaptığı çay jüri üyesinden 10 üzerinden 8,5 puan aldı.

Başkan Bakırcı basın mensuplarının da takip ettiği yarışmada basın mensuplarının isteği üzerine “Demlediğim çay henüz tam oturmadı. Demlenmekte olan çayımızın iyi bir çay olması için 10 dakikaya daha ihtiyacımız var” demesine rağmen basın mensuplarının yoğun isteğini kırmayarak çayı 10 dakika erken açınca jüriden tam puan alamadı. Jürri üyeleri Başkan Bakırcı'nın demlediği çayın tam oturmadığıı ifade ederek Bakırcı'ya 10 üzerinden 8,5 puan verdi.

halil-bakirci-1.20120630100320.jpg

halil-bakirci-2.20120630100340.jpg

Bakırcı burada yaptığı açıklamada, 4.’sünü düzenlediğimiz Yaz Spor Şenlikleri’nde 4 binin üzerinde sporcu yarışıyor. Bu katılım bizleri memnun etmekle beraber önümüzdeki yıllarda daha fazla sporcumuzu bu yarışmalarda göreceğimize inanıyorum” dedi. Vatandaşların etkinliklere ve konserlere yoğun ilgi göstermesinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Başkan Bakırcı, “Yarışmalarda yer alan 4 bin sporcudan bin 500’ün üzerinde sporcu bölgede hakimiyetini sürdüren futbol dalında yarışıyor. Bir şölen havası içerisinde geçen 4. Yaz Sporları etkinlikleri içerisinde futbolun dışında basketbol, denizde halat çekme, kano ve rafting, penaltı, yüzme, bilyeli araba, yapay duvarda tırmanma, En iyi Çay Demleme yarışması gibi birçok yarışmanın yanı sıra yerel ve bölgesel müziğimizin güçlü seslerinin konserleri ile Türk Hava Kuvvetlerine ait Türk Akrobasi Timi’nin gösterilerine halkımızın yoğun ilgi göstermesi ve etkinlikleri 5 ila 20 bin kişi arasında vatandaşımızın yerinde takip etmesi etkinliklerimizin Rize için nedenli önemli olduğunu göstermektedir” dedi.

Başkan Bakırcı, bugün finalini gerçekleştirecekleri “En iyi Çay Demleme Yarışması” ile ilgili de ülkemizde ilk defa böyle bir yarışmanın düzenlendiğini belirterek, birincinin 1 ton kuru çay, ikincinin 250 kilo, üçüncünün 100 kilo, 4,5 ve 6.'nın ise 50'şer kilo kuru çay kazanacağı yarışmaya destek veren Rize Ticaret Borsası’na teşekkür etti.

halil-bakirci-4.jpg

halil-bakirci-5.jpg

halil-bakirci-6.jpg

Katharine Branning’e Fahri Hemşehrilik Beratı’nın verilecek olması yönündeki bir soruyu da cevaplandıran Başkan Bakırcı, Katharine Branning’i basın aracılığıyla çay ve Türkler hakkında yazdığı eserler aracılığıyla tanıdığını ifade ederek, çayın tanıtımında önemli katkılarda bulunan Katharine Branning’e bu beratın verilmesiyle ilgili, konuyu Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya ilettiklerini ve bakan Yazıcı’nın da çay ve Rize için çok iyi olur dediğini ifade ederek Katharine Branning’ie verilecek Fahri Hemşehrilik Beratı’nın bundan sonra da çayın tanıtımında önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Rize Belediyesi tarihinde ilk defa yabancı uyruklu bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı  verileceğini ifade eden Başkan Bakırcı, 4. Yaz Spor Şenlikleri etkinliklerine destek veren tüm STK’lar ile sponsor firmalara teşekkür etti.

halil-bakirci-3.20120630100446.jpg