Bakırcı'ya Likapa Şükran Belgesi

Bakırcı'ya Likapa Şükran Belgesi
Mahalli İdareler Müdürü ve Rize Likapa Üreticileri Derneği Başkanı Şakir Kurk’tan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya Şükran Belgesi...

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “likapa” konusunda yürekli adımlar atıyor. Andon içme suyu tesislerinde oluşturduğu likapa bahçesinden sonra likapa şenliklerine katılıp yetiştiricilere destek veren Başkan Bakırcı makamında  Mahalli İdareler Müdürü ve Rize Likapa Üreticileri Derneği Başkanı Şakir Kurk’u ağırladı.

 “Özellikle sağlık alanında önemli faydası olan bu bitkinin Rize’de yetişebileceğini yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu biliyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız ile beraber kurmuş olduğumuz Likapa bahçelerimizle bu işe start vermiş durumdayız.Yalnız start vermek yetmiyor bu işte destek çok önemli.Bu konuda bizlerden daha hevesli ve heyecanlı olduğunu bildiğimiz sayın Rize Belediye Başkanımız Halil Bakırcı beyle irtibata geçtik. Başkanımızın bu hevesi ve heyecanı karşısında o’na Likapa meyvesinin Zihni Derin’i olarak hitap etmek istiyorum” dedi.  Kurk Başkan Bakırcıya üzerinde meyvesi olan Likapa fidanı ve birde Şükran Belgesi hediye etti.

8134

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yapmış olduğu açıklamada; "Likapa Doğu Karadeniz Bölgesinin yüksek kesimlerinde yetişen özel bir üründür. Bazı kesimde her ne kadar yaban mersini diye adlandırılsa da bu meyvenin doğru isminin Likapa’dır. Sağlık açısından çok faydalı olan likapa ekonomik olarak da çok karlıdır. Her platformda likapa yetiştiriciliğine destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. Fırsatları iyi değerlendirerek Rize için yeni kazançlar oluşturmalıyız.

Daha sonra Başkan Bakırcı İkizdere de üretimi yapılan ve hediye olarak da dağıttığı Likapa reçelini basına tanıttı.