Bak'tan Türkiye’nin NATO’ya üye oluşunun 64. yıl dönümü mesajı

Bak'tan Türkiye’nin NATO’ya üye oluşunun 64. yıl dönümü mesajı
AK Parti Rize Milletvekili, NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin NATO’ya girişinin 64. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bak, mesajında şu ifadelere  yer verdi:

“Ülkenizin Kuzey Atlantik Andlaşması Örgütüne (NATO) 18 Şubat 1952 tarihinde gerçekleşen üyeliği ulusal güvenliğimizin temininde merkezi bir role sahip olmuş ve Türk halkının Avrupa-Atlantik topluluğuyla bütünleşmek hedefine önemli katkılarda bulunmuştur.

Bugün, SSCB'nin dağılmasını izleyen süreçte şekillenme aşamasında olan yeni dünya düzeninin getirdiği çok yönlü asimetrik tehditlerin var olduğu bir ortamda barış ve istikrarın yayılmasına çok değerli katkılar yapmış olan NATO'ya katılmamızın 64. yıldönümünü idrak etmekteyiz.

Günümüzde kriz yönetiminin yanı sıra genişleme ve ortaklık politikalarıyla cari tehdit ve sınamalara karşı Avrupa-Atlantik bölgesinde güvenliğin sağlanmasında önemli rol oynamayı sürdüren NATO, Balkanlardan Afganistan'a ve Somali açıklarından Baltıklara uzanan geniş bir coğrafyada kapsamlı misyon ve operasyonlar yürüten bir siyasi-askeri örgüt niteliği kazanmıştır.

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman bir Müttefik ülke olarak NATO içinde özgün bir konuma sahip ülkemiz, İttifak misyon ve harekatlarında üstlendiği önemli sorumlulukların yanında, NATO'nun siyasi boyutunun güçlendirilmesine yönelik somut çabalarıyla da uluslararası barışın ve istikrarın korunmasında faal, saygın ve güvenilir bir Müttefik olma vasfını korumaktadır.