Bal Yedi Hayatı Değişti!

Bal Yedi Hayatı Değişti!
Rizeli vatandaş hastalığına çare olarak yediği baldan şifa bulunca balı kendisi üretip patentini aldıktan sonra Başbakan Erdoğan, bakanlar ve sanatçılar olmak üzere Avrupa'ya ihracatını yapıyor.

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Küçükçayır Köyü, namı diğer Andon’da bal üretimini yapan Habib Koçal adlı vatandaş uzun yıllar kronik gribal enfeksiyon hastalığından kurtulmak isterken bal yemeyi sevmemesine rağmen babasının zoruyla yediği baldan şifa bularak hastalığından tamamen kurtulunca “Andon Mühürlü Çiçek Balı” üretimine başladı. Koçal’ın ürettiği ve patentini aldığı TSE garantili “Andon Mühürlü Çiçek Balı” siyasilerin ve sanatçıların kahvaltı masalarının vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

habib-kocal-andon-muhurlu-cicek-bali.jpg“Andon Mühürlü Çiçek Balı” patent sahibi Habib Koçal yaptığı açıklamada garantili “Andon Mühürlü Çiçek Balı”nı diğer ballardan ayıran en önemli özelliğin Andon Ilıcası olduğunu kaydederek “Arı çiçekten ne kadar polen alırsa alsın enzim yapması gerekiyor. Kalitesiz ve doğal olmayan suyla yapılan enzim balın da kalitesiz olmasına neden olur. Arılar bu enzimi kaliteli ve kaynak sularına yakın yerlerde doğal bir suyla yapınca balın da kalitesi o kadar güçlü oluyor. Andon Bölgesi bu özelliğiyle ürettiğimiz balın kaliteli olmasını sağlıyor” dedi. Koçal, Türkiye’de ilk defa ambalaj sistemini kendisinin değiştirdiğini söyleyerek “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa her ürünün içerisine o ürüne ait tahlil raporlarını yerleştirerek bal ile beraber tüketiciye gönderiyoruz” dedi.

Kestane, Komar ve özel bir bölgede şeker hastaları için yayla çiçeklerinden ürettiği Yayla Balı olmak üzere 3 çeşit bal ürettiğini ifade eden Koçal, bal üretimin hava şartlarıyla orantılı olduğunu söyledi. Hava şartlarının güzel olması halince yılda 2 bin kilogram, hava şartlarının kötü gitmesi halinde ise 300- 600 kilogram arasında bal üretebildiğini söyleyen Koçal, “Andon Mühürlü Çiçek Balı”nın satış fiyatının 100 ile 500 Euro arasında olduğunu söyledi.

habib-kocal-abdulbaki-fil,-ismail-turut.jpg

“Andon Mühürlü Çiçek Balı”nın tanıtımında emeği olan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizeli Sanatçı İsmail Türüt’e “Şükranlarımı ifade ediyorum” diyen Koçal, Andon Mühürlü Çiçek Balı  tüketicileri arasında yer alan Seda Sayan’ın "InStyle Home" dergisine verdiği röportajda “Sabah kalkar kalkmaz ilk işim bir kaşık Andon balını ağzıma atmak oluyor” ifadesini kullandığını söyledi.

Andon Mühürlü Çiçek Balı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve bürokrasi tarafından da beğenildiğini ifade eden Koçal Hollanda’ya da bal ihracatı yaptığını kaydetti.

habib-kocal-erdogan-hasan-karal.jpg

Habib Koçal patentli Andon Mühürlü Çiçek Balı’na www.andonbali.com ve www.habibkocal.com internet adresinden ulaşabileceğiniz gibi 0532 100 12 51 - 0536 986 10 00 numaralı telefonlardan da ulaşabilirsiniz.