Balık Avlamaya Çıkan 7 Genç Kayboldu

Balık Avlamaya Çıkan 7 Genç Kayboldu
Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Balıklı köyünde balık avlamak amacıyla dağlık alana doğru yürüyen ancak hava kararınca kaybolan 7 gence ulaşmak için çalışma başlatıldı.

Yoğun sis ve yağışın etkili olduğu bölgede, AFAD ve AKUT ekiplerince yerleri tespit edilen gençler, Malatya'dan gönderilen TSK'ya ait helikopterle hava koşulları normale döndüğünde kurtarılacak Vali Kalkan: "Gençlerin bulunduğu yerin koordinatları belli, irtibat halindeyiz. Herhangi bir sorunları yok" dedi.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, yaptığı açıklamada, Hopa ilçesine bağlı Balıklı köyünden, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 7 gencin, dün balık avlamak ve yürüyüş yapmak amacıyla köyün üst kesimindeki çay boyunca, Hopa-Arhavi arasındaki dağlık alana doğru gittiğini belirtti.

Havanın kararmasının ardından gençlerin yolu kaybettiğini ve geri dönemediğini, bunun üzerine jandarmayı arayarak yardım istediğini anlatan Vali Kalkan, şunları söyledi : "Bunun üzerine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Fındıklı AKUT ekipleri, 7 kişiyi bulmak için çalışma başlattı ancak hava karardığı için sağlıklı bir çalışma yapamadı. Ekipler sabah saatlerinde gençlerle göz teması kurdu ancak gençlere ulaşmalarına engel vadiler var. Dolayısıyla bu sabah İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığına durumu bildirdim. Türk Silahlı Kuvvetleri Malatya'dan helikopter gönderdi. Helikopter bölgede keşif uçuşu yaptı ancak yoğun sis ve yağış var. Bu nedenle helikopter Hopa Limanı'nda bekliyor. Hava şartları normale döndüğünde inşallah 7 kişiye sağ salim ulaşacağız ."

Vali Kalkan, gençlerin bulunduğu yerin koordinatlarının belli olduğunu da kaydederek, "Jandarma ekiplerimiz gençlerle irtibat halinde. Bir tanesinin cep telefonu açık, şarjının bitmemesi için diğerleri telefonlarını kapalı tutuyor. Gençlerin sağlık durumu iyi, herhangi bir sorunları yok. AFAD ve AKUT ekiplerimiz karadan ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.