Balık Döner, Et-Tavuk Dönere Rakip

Balık Döner, Et-Tavuk Dönere Rakip
Lokanta sahibi et ve tavuk dönere alternatif olarak balık döneri yaptı.

Kırıkkale'de bir işletmeci, et ve tavuk dönere alternatif olarak balık döneri yaptı.

Kırıkkale'de balık döneri ile bir ilki gerçekleştiren Paşam Et, Balık ve Pide Lokantası sahibi Mustafa Demir, kırmızı et ve tavuk döneri yemekten sıkılan vatandaşlara, açtığı balık lokantasında yeni bir damak tadı sunduklarını söyledi. Demir, "Kokusundan dolayı insanlar balığı evlerinde pişirmekten çekiniyor. Çünkü kokusu evde rahatsızlık yapıyor. Biz de halka balığı en iyi şekilde nasıl ulaştırırız diye düşündük ve bu uygulamayı başlattık" dedi.

balik-doner-1.jpg

Her balıktan döner yapılmadığını ve her ustanın balık döneri yapamayacağını savunan işletmeci Demir, "Balık döneri oldukça zahmetli. İlk önce balığın kılçıklarını temizliyoruz ve özel olarak hazırladığımız çeşitli baharat ile terbiye yaptıktan sonra beklemeye alıyoruz. Bir müddet bekleyen balıkları döner şişine titizlikle diziyoruz. Balık döneri diğer dönerlerin hepsinden daha çabuk pişiyor. Yani 15 dakikada hazır hale geliyor" şeklinde konuştu.

Balık dönerinin tavuk dönerinden daha lezzetli olduğunu belirten müşteriler de böyle bir damak tadının kendilerine sunulmasından dolayı memnun olduklarını söylediler. İşletme müşterileri, "Balığı güvenle yiyoruz. En azından ucuz ve kaliteli. Herkesin haftada bir kez olsun mutlaka balık yemesi gerekiyor. Hem ucuz olması hem de pratik olması sebebi ile çoğu zaman döner yemeyi tercih ediyoruz. Balık döner bizim için çok iyi oldu" dedi.

balik-doner-2.jpg