Balıkesirspor Baltok'tan Rizespor Açıklaması

Balıkesirspor Baltok'tan Rizespor Açıklaması
Çaykur Rizespor'un Vedat Muriç transferi dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı hedef gösteren Balıkesirspor Baltok, yeni bir açıklama yaparak Rizespor yönetimini kutladı.

Spor Toto 1. Lig takımlarından Balıkesirspor Baltok'un Kulüp Başkanı Remzi Boncuk'un geçtiğimiz günlerde yaptığı "Spor bakanımız bana kızacak ama söylemekte mahsur görmüyorum. Ben bir spor bakanının, bir futbolcu transferi için araya girmesini doğru bulmuyorum. Gençlerbirliği’nden ricacı oldu ve Vedat Muriç’i Rizespor’a verdirdi. Bakanımız Rize milletvekili, Rizeli bakan ama 3 haftadır Rizespor Vedat Muriç sayesinde 7 puan kazandı. Hak mı bu?" açıklamasının ardından Balıkesirspor Baltok'un resmi internet sitesinden yeni bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Başkan Boncuk'un açıklamalarının ardından Çaykur Rize Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'nın Boncuk'u arayıp Vedat Muriç transferi konusunda bilgilendirmede bulunduğu ifade edilerek, Yardımcı'nın Bakan Bak'ın transferle ilgisinin bulunmadığı ve Vedat Muric'in ligin üzerinde bir bonservis ücretiyle  transferinin gerçekleştirildiği ifadelerine yer verilerek, Vedat Muric transferi dolayısıyla Rizespor yönetimini kutlayan ifadeler kullanıldı.

Balıkesirspor Baltok'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Her hafta düzenli olarak yapmış olduğumuz basın toplantısı esnasında bir basın mensubunun sormuş olduğu soru üzerine başkanımızın yaptığı açıklamalar bazı kötü niyetli çevreler tarafından kulüpler arasındaki iyi ilişkileri bozmaya yönelik, kullanılmaya çalışılmıştır. Bizim Balıkesirspor camiası olarak ne Rizespor Kulübü, ne de başka bir kulüp ile ilişkilerimizi bozmak gibi bir niyetimiz olmadığı gibi Rizespor ile de son derece dostane ilişkilerimiz bulunmaktadır.
Başkanımızın yaptığı açıklamalardan sonra Rizespor Başkanı sayın Hasan Kemal Yardımcı, Başkanımız sayın Remzi Boncuk'u arayarak yaptıkları bu transfer konusunda bilgilendirmiştir. Yardımcı, oyuncunun çok yüksek bir bonservis ücreti ile bu ligin çok üzerinde rakamlara transfer edildiğini belirterek, böyle bir durumda dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyaçları olmadığını, kendilerinin bu transferi yapabilecek kabiliyette olduklarını, Spor Bakanının bu konuda bir girişimde bulunmadığını ve gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylemiştir. 
Bu açıklamalar üzerine, Rizespor yönetimini başarılı bir transfer yaptıkları için kutluyor, bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyoruz." denildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Başarısızlığını Örtmek İçin Bakan Bak'ı ve Rizespor'u Hedef Gösterdi