Baltalı Saldırıya 8 Yıl Hapis

Baltalı Saldırıya 8 Yıl Hapis
Rize'de, daha önce cep telefonunun melodisi yüzünden tartıştığı kişiyi baltayla yaraladığı iddia edilen sanık, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Mehmet Mert'i (22) baltayla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İsmail Çiftçi (62) katıldı. Duruşmadaki son savunmasında olaydan dolayı pişman olduğunu ifade eden Çiftçi, tahliyesini istedi.

Önceki duruşmalarda dinlenen tanıkların ifadelerinde, daha önce de benzer hareketlerde bulunduğunu söylemesi, Çiftçi'nin Mert'e saldırırken ''Allahu Ekber'' şeklinde sözler sarf etmesi nedeniyle mahkeme heyeti, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla sanığın kontrolden geçirilmesine karar vermişti. Önce Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, daha sonra da Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde kontrolden geçirilen Çiftçi'nin akıl sağlığının yerinde olduğuna karar verildi.

Çiftçi'nin yaklaşık 7 ay önce meydana gelen olayın ardından çıkarıldığı ilk mahkemede, ''başına vurmak istiyordum, ama eğilince omzuna vurdum'' şeklindeki ifadesini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanığı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza, Çiftçi'nin duruşmalardaki iyi halinden dolayı 8 yıl 4 aya indirildi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde 5 Ağustos 2009 tarihinde meydana gelen olayda, yaklaşık 1 yıl önce çay alım yerinde çalan cep telefonunun melodisi yüzünden Mehmet Mert ile tartışan İsmail Çiftçi, tekrar karşılaştığı Mert ile yine tartışmaya başlamış, ardından ''Allahu Ekber'' diye bağırarak elindeki baltayla Mert'e saldırmıştı. Omzundan yaralanan Mert, ilçedeki hastanede tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan Çiftçi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.