‘Balyoz’ Hakiminin Fetö Davasında Mütalaa Açıklandı

‘Balyoz’ Hakiminin Fetö Davasında Mütalaa Açıklandı
'Balyoz Davası" hakimi Ali Efendi Peksak'ın FETÖ'den yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

'Balyoz Davası" hakimi Ali Efendi Peksak'ın FETÖ'den yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Savcı, 15 yıla kadar hapsini talep ettiği eski Hakim Peksak'ın, ByLock'a 26 bin 224 kez giriş yaptığının sabit olduğunu kaydetti.

Eski özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimiyken Balyoz davasında görev yapan Ali Efendi Peksak'ın, "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan" 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Peksak hazır bulundu. Davada Balyoz Davasında bir süre tutuklu kalan Dursun Çiçek'de katılan sıfatıyla hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

"BYLOCK'A 26 BİN 224 KEZ GİRİŞ YAPTI"

Savcı mütalaasında sanık son olarak Kocaeli hakimi olarak görev yapan FETÖ/PDY üyesi sanık Ali Efendi Peksak'ın ByLock isimli örgütün gizli haberleşme programı kullandığının tespit edildiği, ByLock kullandığının BTK kayıtları KOM kayıtları ile sabit olduğu belirtildi. HTS raporlarına göre 24 Eylül 2014-28 Ocak 2015 tarihleri arasında örgütsel ByLock sistemine 26 bin 224 kez bağlandığı, bu şekilde FETÖ üyelerinin bir kısmı tarafından kullanılan ByLock isimli gizli mesajlaşma programına örgütün talimatıyla dahil olduğu aktarıldı. Mütalaada, Peksak'ın, örgütün yer altına çekildiği 17-25 Aralık sürecinden sonra da gizlilik içerisinde örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü öne sürüldü.

"ÖRGÜTSEL AMAÇ DOĞRULTUSUNDA BİRÇOK KİŞİNİN MAĞDURİYETİNE SEBEBİYET VERDİ"

Örgütün yargı uzantısı tarafından gerçekleştirilen kamuoyunda "Balyoz" davası olarak bilinen sahte hukuka aykırı delillere dayanan kurgu yargılamanın sanığın da içinde bulunduğu mahkeme heyeti tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Peksak'ın yargının kararı veya taktiri kılıfı altında söz konusu davanın tüm aşamalarında örgütsel amaç doğrultusunda hareket ettiği, süreçte birçok hukuksuzluğa imza attığı, bir çok kişinin mağduriyetine sebebiyet verdiği ifade edildi. Savcı mütalaasında eski hakim Peksak'ın FETÖ terör örgütü üyeliğinden 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

"TSK'NIN TASFİYELERİ YAPILARAK 15 TEMMUZ FETÖ AYAKLANMASININ…"

Savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklamasının ardından Balyoz davasında yargılanan ve beraat eden CHP eski milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek söz alarak, "Mütalaaya genel olarak katılıyorum. Sanığın zaman zaman başkanlığını da yaptığı heyette TSK'nın tasfiyeleri yapılarak 15 Temmuz FETÖ ayaklanmasının temel taşlarının döşendiği düşünüyorum. Babalık hakkımızı bile elimizden aldılar. Sadece dijital bir materyalde adım olduğu için tutukluluğumuzu devam ettirdiler. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşın savunmasını hazırlaması için süre verdiği Ali Efendi Peksak'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak:IHA