"Bana elleriyle tecavüz ettiler"

"Bana elleriyle tecavüz ettiler"
Hüsnü Mübarek'i deviren isyan sırasında Mısır'da görev yaparken, cinsel saldırı kurbanı olan CBS muhabiri Lara Logan yaşadıklarını ilk kez anlattı.

Saldırganların kendisine   'elleriyle tecavüz ettiğini' söyleyen 39 yaşındaki kadın gazeteci Lara Logan, gözü dönmüş bir kalabalık Tahrir Meydanı'nda kendisini çekim ekibinden ve korumalardan kopardığından öleceğini sandığını söyledi.

En az 200 erkek, 40 dakika süren saldırı boyunca onu sıkıştırdı ve elbiselerini yırttı. Saldırı ancak bir grup kadının yardıma gelmesiyle durdu.

Saldırının ardından ilk kez sessizliğini bozan Logan, bunun konuyla ilgili verdiği ilk ve son röportaj olduğunu belirterek, "Bunun benimle anılmasını istemiyorum" dedi.

lara-logan-cbs-muhabiri.jpg

Saldırı, 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in nihayet düştüğü ve Logan'ın şehirdeki ilk gününde gerçekleşti. Bir hafta önce gözaltına alınıp Mısırlı güvenlik güçleri tarafından sorgulandıktan sonra ülkeyi terk etmeye zorlanmıştı. Logan ve çekim ekibi, sevinç gösterilerinin yapıldığı Tahrir Meydanı'na doğru yola koyuldu. Her şey yolunda gidiyordu, ama 60 Dakika programı için haber bildirmeye hazırlandığı sırada işler karıştı. Kameranın pili bitti ve çekim ekibi durmak zorunda kaldı. Durumu düzeltmeye çalışırken Logan'ın Mısırlı kameramanı kalabalıktan bir adamın Arapça Logan'ın pantolonunu aşağıya indirmek istediğini söylediğini duydu.

Logan, "Aniden Bahar (Mısırlı kameraman) bana baktı ve 'Buradan gitmek zorundayız' dedi. Orada sadece öleceğimi değil, bunun işkenceli bir ölüm olacağını düşündüm" diye anlatıyor.

Tam o sırada saldırı gerçekleşti. Logan'ın yapımcısı Max McClellan ve iki şoför çaresizdi, çünkü kalabalık çok güçlüydü. Koruması onu bir süre tutmaya çalıştı, ama kalabalık Logan'ı ondan koparmayı başardı.

Logan saldırıdan sonra elinin günlerce ağırdığını, sonradan bunun korumasının elini çok sıkı tutmaya çalışırken olduğunu anladığını aktarıyor ve ekliyor: "Elbiselerim paramparça olmuştu."

Saldırı 40 dakika sürdü. Ancak bir grup kadının 20 askeri yardıma çağırmasıyla kurtulabildi. Daha sonra tedavi için hastaneye kaldırıldı ve ülkeden ayrıldı.

Logan, röportajı dünyanın dört bir yanında görev yapan kadın gazetecilerin karşı karşıya oldukları tehlikelere dikkat çekmek için verdiğini söyledi.