Banahene rekoru kırdı, 3 puanı getirdi

Banahene rekoru kırdı, 3 puanı getirdi
Adana Demirspor - Karşıyaka mücadelesinde İzmir ekibi Banahene'nin attığı 2 golle sahadan 2-0 üstün ayrıldı. Banahene 12 gole ulaşarak kulüp tarihinin en golcü yabancı ismi oldu.
Adana Demirspor ile Karşıyaka ligin 24. haftasında karşı karşıya geldi. Kırmızı-Yeşilli ekip Banahene'nin attığı 2 golle Adana Demirspor'u 2-0 mağlup etti. Banahene attığı bu 2 golle 12 gole ulaşarak kulüp tarihinin en golcü yabancı ismi oldu.
 
Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da bulduğu pozisyonlardan gol sesi çıkaramayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.
 
İkinci yarıya gelindiğinde konuk ekip daha etkin bir futbol sergilemeye başladı. Dakikalar 61 gösterdiğinde Karşıyaka penaltı kazandı. Topun başına geçen Banahene topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Ataklarını sıklaştıran Karşıyaka 70. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan yapılan ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Banahene kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Kırmızı-Yeşilli ekip Adana Demirspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. 
 
Bu sonuçla Karşıyaka 36 puan ile 5. sırada yer alırken, Adana Demirspor 35 puan ile 7. sırada yer aldı.
 
Stat: 5 Ocak
 
Hakemler: Mürüvvet Sezer, Hakan Atilla Gökbilgin, Bahtiyar Birinci
 
Adana Demirspor: Şener, Özgür, Erman, Erçağ, Junior, Ufukhan, Toindouba, Burak, Sinan, Kerem, Nurullah
 
Karşıyaka: Necati, Erdi, Banahene, Caner, Mustafa, Onur, Osman, Adnan, Muhammet, Ersin, Fatih
 
Goller: Dk. 61 (penaltıdan) ve Dk. 70 Banahene (Karşıyaka)
 
Sarı kartlar: Dk. 23 Özgür, Dk. 60 Şener, Dk. 65 Kerem (Adana Demirspor)