Banka Ve Vergi Dairesini Böyle Soydular

Banka Ve Vergi Dairesini Böyle Soydular
Adana'da bir banka ile vergi dairesine gelen 2 kişinin çekmecelerdeki 36 bin lira parayı çaldı.

Adana'da bir banka ile vergi dairesine gelen 2 kişinin çekmecelerdeki 36 bin lira parayı çaldı. Hırsızlık anları, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir özel bankadan ve 3 kez de Çukurova Vergi Dairesinden öğle saatinde görevlilerin açık olan çekmecelerinden 36 bin lira çalındığı ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsız Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede zanlıların, bankaya öğle saatine yakın müşteri gibi gelip sıra beklemeye başladığı, vergi dairesine ise yine öğle saatine yakın işlem yaptırmak için gelip sıra aldığı belirlendi.

Öğle saati gelince ise görevlilerin bankadan ve vergi dairesinden çıktığını fırsat bilen hırsızlardan birinin gözcülük yaptığı, diğerinin ise görevlilerin açık olan çekmecesinden paraları çaldığı güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Zanlıların bankadan 20 bin lira, vergi dairesinden ise toplam 16 bin lira çaldığı belirlendi.

Polis bu görüntüler üzerine yaptığı çalışmada hırsızlık olayını Mustafa D. (30) adlı kişinin bir arkadaşıyla birlikte yaptığını tespit etti. Sümer Mahallesinde bir metruk binaya yapılan operasyonda Mustafa D. yakalandı. Zanlının üst aramasında Şevket K. adına düzenlenmiş bir sahte kimlik ele geçirildi. Ayrıca zanlının üzerinde çaldığı paraların bir miktarı da bulundu. Mustafa D.'nin bir süre önce açık cezaevinden firar ettiği, 4 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu da öğrenildi.

Emniyette suçlamaları kabul etmeyen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

(Fatih Keçe-Serkan Çetinkaya/İHA)

Banka Ve Vergi Dairesini Böyle Soydular

Banka Ve Vergi Dairesini Böyle Soydular

Kaynak:IHA