Bankadan Alacağını İstedi Borçlu Çıktı

Bankadan Alacağını İstedi Borçlu Çıktı
Rizeli vatandaş geriye dönük 10 yıllık kredi kartı aidatlarını bankadan istedi. Bankadan 10 yıllık aidatlarını alamamakla beraber bir e-maile 118 lira ödemek zorunda kalarak başvuruda bulunduğuna pişman oldu.

Mustafa Kolçak bankadan 10 yıllık aidatlarını alamamakla beraber banka tarafından gönderilen bilgi amaçlı bir e-maile 118 lira ödemek zorunda kalarak başvuruda bulunduğuna pişman oldu. Ancak hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

mustafa-kolcak-rize-2.jpg

Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan Mustafa Kolçak, Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi'nin kredi kartları yıllık aidatlarının 10 yıl geriye dönük istenebileceği kararından hareket ederek, kullandığı kredi kartının aidatlarını almak istedi. Kolçak, son 10 yıllık sürede 2 kez kredi kartı aidatını iptal ettirmeyi başardığını ve geri kalan yıllara ait aidat ücreti olan 165 Lirayı alabilmek için bankanın genel müdürlüğüne başvurduğunu belirtti. Başvurudan yaklaşık 10 gün sonra kendisine gelen bilgi amaçlı e-mailde aidat ücretinin kesinti yapıldığı yıllara ait o ayki hesap ekstresinin bulunduğunu ve bu aidat ücretlerinin banka tarafından geri ödenmeyeceğinin belirtildiğini ifade eden Mustafa Kolçak, bir sonraki ay ise kredi kartına ait gelen hesap ektsresinde “kart ekstre ücreti” adı altında kendisine gönderilen bilgi amaçlı e-mail için 118 lira yansıtıldığını gördü.

mustafa-kolcak-rize-1.jpg

Gelen ekstreyi gördüğünde kelimenin tam anlamıyla şok yaşadığını belirten Kolçak, bunun üzerine bu ücretin iptali için bankanın müşteri hizmetlerini aradığını ifade ederek bankanın bu ücreti iptal etmediğini ve 118 lirayı ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Bir e-maile 118 lira ödemek zorunda kalan Kolçak, Türkiye’de milyonlarca kişinin kendisiyle aynı akibeti yaşayacağını savunarak hakkını aramak için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağını açıkladı.

mustafa-kolcak-rize-banka-kredi-karti-aidati.jpg

mustafa-kolcak-rize-4.20121128202202.jpg

Haber: olay53 - Meryem Özdemir Şişman