Bankalar sinek avlayacak

Bankalar sinek avlayacak
Tüketiciler 14-15 Mart tarihlerinde bankaya gitmeyecek.

Vatandaş bankaya sinek avlatacak...

Tüketicilerden dosya masrafı, kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücreti almaya devam eden bankalara 2 günlük protesto kararı çıktı.

Finansal krize rağmen kârlılığı devam eden bankaların yargı kararlarına rağmen tüketicilerden aldıkları masraf ve komisyonların 20 milyar liraya ulaştığını hesaplayan Tüketici Hakları Derneği, kapsamlı protesto kararı aldı. Buna göre tüketiciler, 14-15 Mart tarihlerinde bankaya gitmeme eylemi yapacak.

Ayrıca protesto bankaya gitmemekle de sınırla kalmayacak. Tüketiciler 2 gün boyunca bankaların kredi kartlarıyla alışveriş yapmayacak, hiçbir bankadan para çekmeyecek ve hiçbir bankaya para yatırmayacak. Protestonun en geniş katılımla gerçekleşebilmesi için tüm tüketici örgütleri sivil toplum kuruluşları, dernekler, memur ve işçi sendikaları ile meslek örgütleriyle görüşmeler de sürüyor.

Gelişmeyle ilgili bilgi veren Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, "Bankalar 365 gün tüketici avlıyorlar, iki gün sinek avlasınlar" diye konuştu.

'SİNEK AVLATACAĞIZ'

Çakar, şunları söyledi: "15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü. Biz Türkiye'de hafta olarak kutluyoruz. Toplumu adeta ipotek altına alan bankaları bu tarihte protesto etme kararı aldık. Verilmiş mahkeme kararlarını uygulamayan, yasaları hiçe sayan bankalara 14-15 Mart günlerinde gitmeyeceğiz. Ayrıca, bu 2 gün boyunca bankaların kredi kartlarıyla alışveriş yapmayacağız ve hiçbir bankadan para çekmeyeceğiz, hiçbir bankaya para yatırmayacağız. 365 gün boyunca tüketici avlayan bankalara biz de bu eylemimizle iki gün sinek avlatacağız."

Turhan Çakar, tüm tüketicilere, tüketici örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, memur ve işçi sendikaları ile meslek örgütlerine eyleme destek vermelerin çağrısında bulunurken, bu amaçla tüm kurumların kapısını çalacaklarını, eylem gününe kadar geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.