Baraj kapağı açık unutuldu, balıklar telef oldu

Baraj kapağı açık unutuldu, balıklar telef oldu
Ketenciler Barajı'nın kapakları, görevliler tarafından bir hafta önce açıldı. Kapakları açık unutulan barajdaki sular Kilez Deresi'ne, oradan İzmit Körfezi'ne aktı. Baraj tamamen kururken, milyonlarca balık telef oldu.

Kocaeli'nde tarım arazilerinin sulanması için kullanılan barajın kapakları açık unutulunca milyonlarca balık telef oldu.

Kartepe ilçesine bağlı Akmeşe beldesi sınırlarında bulunan DSİ'ye bağlı Ketenciler Barajı'nın kapakları, görevliler tarafından bir hafta önce açıldı. Kapakları açık unutulan barajdaki sular Kilez Deresi'ne, oradan İzmit Körfezi'ne aktı. Bir hafta boyunca açık kalan baraj tamamen kururken, milyonlarca balık telef oldu. Susuz kalan balıklar ise Kilez Deresi'ne akın etti.

balik-telef.jpg

Dereye doluşan balıklar burada oksijensiz kaldı. Milyonlarca kefal, sazan ve yayın balığı telef olurken, Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Engin Uztürk ve vatandaşlar, su üstünde biriken balıkları bölgeye getirdikleri 3 tonluk su tankına doldurarak yaşatmaya çalıştı.

Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, sorumlular hakkında soruşturma başlatılması için talimat verdi. Kaymakam, jandarma ve amatör balıkçılar, zamana karşı yarışarak oksijensiz kalan balıkları kovalarla su tankına taşıdı.