Barcelona Milan'ı paramparça etti

Barcelona Milan'ı paramparça etti
İlk maçı İtalya'da 2-0 kaybeden Barcelona, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Milan'ı 4-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Barcelona Nou Camp'ta oynanan mücadeleyi 4-0 kazanarak çeyrek final biletini aldı.

Barcelona ezdi geçti

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Barcelona ile Milan karşı karşıya geldi. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Katalan ekip, sahasında Milan'ı Messi (2), Villa ve Alba'nın golleriyle 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Ev sahibi karşılaşmaya hızlı başladı. Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi maçın henüz 5. dakikasında attığı muhteşem golle takımını 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 39'u gösterdiğinde Messi yeniden sahneye çıktı. Messi attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarı Barcelona'nın 2-0 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya gelindiğinde Barcelona'yı rahatlatan gol 55. dakikada geldi. David Villa attığı golle durumu 3-0 yaptı ve takımına rahat bir nefes aldırdı. Maçta son sözü Alba söyledi. Maçın uzatma dakikalarında Alba attığı golle farkı 4'e çıkardı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Barcelona 2-0'ın rövanşında Milan'ı 4-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

MESSI TARİHE GEÇTİ

AC Milan karşısında muhteşem bir geri dönüş yaparak çeyrek finale uzanan Barcelona'da Lionel Messi kaydettiği 2 golle turun mimarı oldu. Yıldız futbolcu bu golleriyle Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 58'e çıkararak 56 gollü Ruud van Nistelrooy'u geçti. Messi bu istatistiğiyle Devler Ligi'nin en çok gol atan 2. oyuncusu oldu. Messi ayrıca Barcelona'nın Devler Ligi arenasındaki 100. golünü kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nin en golcü oyuncusu 71 golle Raul Gonzalez.

BARÇA 6. KEZ

Katalan ekibiyle Milan şimdiye kez 16 kez karşı karşıya geldi. Milan'ın 5 galibiyetine karşılık Barcelona, İtalyan rakibine karşı elde ettiği zafer sayısını 6'ya çıkarttı.