Barcelona ve Bordeaux çeyrek finalde-VİDEO

Barcelona ve Bordeaux çeyrek finalde-VİDEO
Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş maçları, bu gece yapılan karşılaşmalarla tamamlandı. Çeyrek final biletini son alan Barcelona ve Bordeaux oldu.

Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş maçları, bu gece yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, İspanya'nın Barcelona takımıyla Fransa'nın Bordeaux takımı, adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 2. tur rövanş maçları, Barcelona-Vfb Stuttgart ve Bordeaux-Olympiakos karşılaşmalarıyla tamamlanırken, çeyrek finale yükselen son takımlar da belli oldu.

"Devler Ligi'nde 2. tur mücadelesi tamamlanırken, çeyrek finale çıkan takımlar şöyle: Arsenal, Bayern Münih, Manchester United, Olympique Lyon, FC Inter, CSKA Moskova, Barcelona ve Bordeaux."

KURALAR CUMA GÜNÜ

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde mücadele edecek 8 takımın belli olmasının ardından gözler, 19 Mart Cuma günü TSİ 13.00'te UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde yapılacak kura çekimine çevrildi.

Kura çekiminde çeyrek final eşleşmelerinin yanı sıra yarı final ve final eşleşmeleri de belli olacak.

"Devler Ligi"nde çeyrek final maçları, 30/31 Mart ile 6/7 Nisan tarihlerinde, yarı final maçları da 20/21 Nisan ve 27/28 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Barça emin adımlarla! 2009/10 Sezonu'nda en büyük amacı ezeli rakibi Real Madrid'in evi Santiago Bernabeu'da Şampiyonlar Ligi finali oynamak olan son şampiyon Barcelona hedefine bir adım daha yaklaştı, Camp Nou'da Stuttgart'ı pozisyon bile vermeden safdışı bıraktı.

Stuttgart'ı Camp Nou'da deviren Barcelona adını Şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale yazdıran taraftı. Katalan ekibinde galibiyetin mimarıysa Arjantinli süper yıldız Messi'ydi.

İki takım arasında Mercedes-Benz Arena'da oynanan ilk maç Cacau ve Ibrahimovic'in karşılıklık golleriyle 1-1 sona ermişti.

BARCELONA : 4  STUTGART : 0

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Busquets (Ibrahimovic 66'), Toure, Iniesta (Bojan 88'), Messi, Henry (Milito 78'), Pedro

Stuttgart: Lehmann, Celozzi (Gebhart 46'), Niedermaier, Delpierre, Molinaro, Trasch, Kuzmanovic, Khedira, Hleb, Cacau, Pogrebniak (Marica 70')

Bordeaux çeyrek finalde.. Bordeaux, deplasmanda 1-0 yendiği Olympiakos'u Fransa da 2-1 mağlup etmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı..

BORDEAUX: 2 - OLYMPIAKOS: 1

Stat: Chaban Delmas

Hakemler: Olegario Benquerença - Bertino Miranda - Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo

Bordeaux: Carrasso, Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas, Menegazzo, Diarra, Plasil, Gourcuff, Wendell (Dk. 90 Jussie), Chamakh

Olympiakos: Nikopolidis, Torosidis, Avraam Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo, Maresca, Stoltidis (Dk. 80 Ledesma), Zairi (Dk. 63 Kostas Mitroglou), LuaLua, Datolo, Derbyshire

Goller: Dk. 5 Gourcuff, Dk. 88 Chamakh (Bordeaux), Dk. 65 Kostas Mitroglou (Olympiakos)

Kırmızı kartlar: Dk. 60 Derbyshire (Olympiakos) Dk. 68 Alou Diarra (Bordeaux)

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Bordeaux, deplasmanda Ciani'nin golüyle 1-0 yendiği Olympiakos'u Chaban Delmas Stadı'nda konuk etti.

Maçın başında Gourcuff'un harika frikik golüyle büyük bir avantaj yakalayan Fransız ekibi, ilk yarıyı 1-0 önde kapatırken, 60. dakikada 10 kişi kalan konuk ekip bir kişi eksikken 65'te umutlandı, Kostas Mitroglou skora denge getirdi. 68. dakikadan itibaren ise iki takım da sahada 10 mücadele etmeye başladı, ev sahibinde Alou Diarra oyundan atılan kişiydi. 88. dakikada Chamakh konuk ekibin umutlarını bitiren golü attı ve Bordeaux Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.