Barry Callebaut Eskişehir'de Çikolata Fabrikası Açtı (2)

Barry Callebaut Eskişehir'de Çikolata Fabrikası Açtı (2)
Dünyaca ünlü çikolata markası Barry Callebaut’un Eskişehir’deki entegre tesisinin açılış töreni öncesi açıklama yapan şirket CEO’su Juergen Steinemann, Eskişehir’in stratejik açıdan çok önemli bir noktada olduğunu söyledi.

- Dünyaca ünlü çikolata markası Barry Callebaut’un Eskişehir’deki entegre tesisinin açılış töreni öncesi açıklama yapan şirket CEO’su Juergen Steinemann, Eskişehir’in stratejik açıdan çok önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Tesisin açılışından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Juergen Steinemann, İstanbul’u Eskişehir’e bağlayan yüksek hızlı trenin (YHT) devreye girmesiyle Eskişehir’in çok gelişeceğine inandığını söyledi. Steinemann, ‘‘Buraya yatırım yapmaya 14 ay önce karar verdik. Eskişehir’in stratejik açıdan çok önemli bir konumda olduğunu düşündük. O yüzden buraya yerleşmeye karar verdik. Müşterilerimizin çoğu 300 kilometrelik alanda yer almakta. Mesela süt, şeker gibi ürünler bu bölgelerde daha rahat edebileceğimiz ürünler. Ayrıca buranın gerek bir üniversite şehri olması gerekse sanayi açısından gelişmiş olması dolayısıyla kaliteli ve nitelikli insanlar bulma fırsatını elde ediyoruz’’ dedi.

Türk pazarına inmek istediklerine ve Türkiye’de açılacak tesisle ihracatta önemli bir aşama kaydedeceklerine değinen Juergen Steinemann, ‘‘Türkiye bu bölgede önemli bir ülke. Komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerinden dolayı sadece Türk pazarına ürün vermenin yanı sıra ihracatta önemli bir aşama kaydedeceğimize inanıyorum. İstanbul’da ofisimiz bulunuyor. Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ‘EEMEA’ bölgesinin merkezi de İstanbul’da bulunuyor. Satış organizasyonu olarak tüm ülkeyi kapsıyor’’ diye konuştu.

Steinemann, çikolatalı ürünler, dondurma ve bisküvi üreticilerinin ana müşterileri olduğunu kaydederek yerel ve uluslararası şirketlerden rakipleri bulunduğunu belirtti.

Barry Callebaut’un Eskişehir’de kurulan entegre tesisinin açılışında; Barry Callebaut Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Jacobs, Barry Callebaut CEO’su Juergen Steinemann, Barry Callebaut Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMEA) Başkanı Filip de Reymaeker, Barry Callebaut Satış ve Türkiye Direktörü Serdar Tülek, İsviçre Konfederasyonu Büyükelçisi Walter Haffner, Gana'nın Ankara Büyükelçisi Daniel Agyapong, Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Barry Callebaut ambleminin içerisini çikolatayla doldurdu. Açılış töreni, Ganalı dansçıların gösterisi ile son buldu.