Basa: Hedef Rize Günlerini Sabote Etmek

Basa: Hedef Rize Günlerini Sabote Etmek
Ankara Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, Rize Dernekler Federasyonu’nun olağan kongresine iki ay kalmasına rağmen...

Ankara Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, Rize Dernekler Federasyonu’nun olağan kongresine iki ay kalmasına rağmen bazı derneklerin mahkeme kararı ile olağan üstü kongreye gitmek istemelerinde Rize Günleri'nin hedef alındığını belirtti.

Basa, Rize'de düzenlediği basın toplantısında Rize Dernekler Federasyonu’nun olağan kongresine iki ay kalmasına rağmen bazı derneklerin mahkeme kararı ile olağan üstü kongreye gitmek istemelerinde Rize Günleri'nin hedef alındığını belirterek “Burada tek amaç Rize günlerini yıpratmaktır. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. İki ay kalmışken mahkeme kararı ile olağan üstü kongre istemek ahmaklıktır. Biz iddialar üzerine bağlı bulunduğumuz Ankara Valiliği’ne hesaplarımızın ve defterlerimizin incelenmesi için yazılar yazdık. Denetmenler gelerek hesaplarımızı ve defterlerimizi inceledi. Hiç bir mevzuata aykırılık bulunamadı. Hakkımızda iddialarda bulunan dernek yöneticilerini aynı davranışı sergilemeye davet ediyorum. Eğer bunu yapamayacaklarsa istifa etsinler” diye konuştu.