Başarıyı Aile Olmamıza ve Taraftarımıza Borçluyuz

Başarıyı Aile Olmamıza ve Taraftarımıza Borçluyuz
Süper Ligdeki ilk sezonunda büyük bir başarıya imza atarak Rize’nin yüz akı olan Ardeşen GSK, ilk kez katıldığı ligde Avrupa Kupalarına katılmak için play-off maçı oynayacak.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı, Süper Ligdeki ilk sezonunda büyük bir başarıya imza atarak Rize’nin yüz akı oldu. Ardeşen GSK, ilk kez katıldığı ligde Avrupa Kupalarına katılmak için play-off maçı oynayacak.

Ardeşen GSK’nın ilk sezonunda elde ettiği bu başarıda hiç şüphesiz Başkan Sultan Rauf Oğuz’un katkısı büyüktü. Ancak Başkan Oğuz mütevazi bir şekilde “Bu başarı aile olmamızdan ve taraftarımızın Ardeşen GSK’yı sahiplenmiş olmasındandır.”  dedi.

Ligin son maçında evinde Kastamonu Araç Belediyesini ağırlayan ve sahadan 26-25 galibiyetle ayrılarak sezona galibiyetle veda eden Ardeşen GSK’da Başkan Sultan Rauf Oğuz karşılaşmanın devre arasında yaptığı açıklamada Ardeşen GSK’nın ilk sezonunda Avrupa Kupalarına katılma aşamasını değerlendirdi. Başkan Oğuz, “Bu başarıyı aile olmaya borçluyuz. Bir kulüp aile olamadıkça takımda ne kadar başarılı sporcu olursa olsun takıma bu verilmediği sürece başarıdan söz etmek oldukça zor olur. Biz burada öncelikli ilkeler hedeflerimiz arasında çocuklarımız arasında herhangi bir nifak olmadan abla kardeş ilişkisinde ve dolayısıyla başarıya odaklı bir takım oluşturmaya çalıştık. Bir aile sıcaklığında biz bunu yapmaya çalıştık. Sağolsun devlet büyüklerimizin birebir ilgileri sporcularımızın bize olan güvenini artırmış oldu. Biz sporcularımıza o anlamda güvenlerini zedeleyecek herhangi bir davranış, tutum içerisine girmedik. Bu da sporcularımızın üzerine ciddi bir sorumluluk, ciddi bir baskı bırakmış oldu. Sporcularımız, başladıkları sezon sonu ilk 4 hedefimize ulaşmada ciddi bir motivasyon sağladı. Başarıyı buna borçlu olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

ardesen-gsk-hentbol-maci-protokol-tribunu.jpg

Başarıda taraftarın desteğinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Oğuz, “Futbolda 12. adam bizdeki 8. adam taraftarımızdır. Bu başarının bir bileşeni de taraftardır. Bu taraftar desteğini, bu sıcaklığı, bu ortamı diğer kulüplerde bulmak mümkün değildir. Biz bu anlamda federasyon ve ülke bazında çok anlamlı ciddi mesafeler kat ettik. Hentbolü veya sporu saha sporunu olan gibi değil şu an olması gerektiğini, bizde örneğini vermiş olduğumuz noktada burada bu atmosferde cereyan etmesi gerektiğini ilettik ve buradan da ülke sporuna bu mesajı verdiğimizi düşünüyorum. Değerli Basınımızın da Ardeşen GSK’ya olan özel katkısını da unutmuyoruz. Bu seyirciye bu taraftara ulaşmada sizler de gönül elçiliği yaparak ciddi bir katkı sağladınız. Bunun için tüm basınımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: Takımı oluşturduğumuz zaman sayısal olarak daha çok sporcuya değil nitelikli ve az sporcu ile hareket etmeyi hedefledik. Bunu yaparken de ilk 4 hedefimiz vardı. Biz bu noktada transferlerde sadece iyi bir sporcu değil ahlaklı ve kaliteli sporcu arayışına girdik. Biz şu anda milli takıma 2 sporcumuzu gönderme şerefine nail olduk. İnşallah bu başarı artarak devam edecektir. Rize’de hentbole ve salon sporuna ayrı bir anlam kattığımızı düşünüyorum. Bu anlamda ilçelerde altyapı noktasında ciddi olarak çalışmalarımız devam ediyor. İyi düşünüyor salih düşünüyoruz bu anlamda yola çıkıyoruz. İlk 4 ve Avrupa Kupalarında oynama hedefimiz devam ediyor. Play-Off’ta daha ciddi, daha farklı, o anlamda kamçılanmış takımla maç yapacağız. Ama biz ilk 4’te bitirdiğimiz için bir adım önde avantajlı başlıyoruz. İlk maçı deplasmanda diğer iki maçı evimizde yapacağız. Bu bizim için ciddi bir avantajdır. Ve bu avantajı ciddi bir şekilde lehimize kullanmayı düşünüyoruz.

Taraftarımız bugüne kadar gelinen noktada sorumluluklarını çok iyi bildiğinden bundan sonra play-off maçlarına onlara bir şey söylemek gereğini duymuyorum. Artarak katkılarının desteğinin süreceğini düşünüyorum. Sadece Ardeşen olarak değil komşu ilçelerden de ciddi bir katılım var. Özellikle Hopa, Arhavi tarafından gelenler var. Biz aslında güzel bir maçımızı derbi bir maçımızı Rize Merkez’de oynayıp aslında hentbol sporunu orada insanlara göstermek anlatmak hedefindeydik. Ama maalesef salonların zeminin ve fiziki ortamların müsait olmayışı Süper Ligdeki takımımız için ciddi bir dezavantajdı. Bu anlamda biz maçlarımızı burada oynamaya devam etmek zorunda kaldık. Avrupa Kupalarına 36 takım katılacak ve 4 gruba ayrılacak. Biz  muhtemelen 8 takımı burada ağırlayacağız. Ve inşallah cefakar, vefakar ve sezon başından itibaren bizleri yalnız bırakmayan desteklerini esirgemeyen bu taraftarımıza Avrupa takımlarını izlettireceğiz.