Başbakan Bahçeli'yle Dalga Geçti

Başbakan Bahçeli'yle Dalga Geçti
Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin hassasiyetlerini istismar ederek, onları yanıltmak isteyenlere hep birlikte fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

2013 ile birlikte seçim heyecanını canlı hissettiğimiz bir döneme girdik. Muhalefet 10 yıl boyunca yaptıkları gibi insan merkezli bir siyaset güdemeyeceklerdir. Onlar bizle hizmette yarışamaz. Biz de onlarla karalama siyasetinde yarışamayız. Biz yine yaptıklarımızla halkın karşısına çıkacağız. Biz devam eden projelerimizle milletimizden yetki isteyeceğiz.

Elbette muhalefetin kasıtlı olarak yaydığı yalan, karalama kampanyalarıyla karşılaşacağız. Milletimizin yalanlara itibar etmemesi için anında yalanların delil ve belgelerini müfterilerin suratına çarpacağız.

Bizler bu makamlara paye sahibi olmak için gelmedik. Ağır sorumlulukları ifa için geldik.

Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'de terör sorununun çözümüyle ellerindeki rantı kaybedecek çevreler var. Bunlar her yola tevessül edeceklerdir, ediyorlar. Milletimizin bunlara itibar etmemesi için teşkilatımız bu söylentilerin üzerine gitmeli.

AK Parti hükümeti olarak yasaların dışında, milletimizin değerleriyle uyumlu olmayan hiçbir iş ve çabanın içinde olmadık, olmayız.

Acıyı dindirmek için, Türkiye'nin ayağına bağ olan sorunu sonlandırmak için ne gerekiyorsa meşru dairede onu yapıyoruz. Bize bu anlayış dışında atfedilen her niyet iftiradır.

BAHÇELİ'YE TEBRİK

Devlet Bahçeli dün konuştu. Söylediklerini onun çirkin üslubuyla aktarmam mümkün değil. Ama mealen aktarmalıyım. Başbakan diyor ki yüzde 34 oy aldı. Başbakan şöyle şöyle konuştu yüzde 50 oy aldı. Başbakan bu işi böyle devam ettirirse yüzde 70 oy alır diyor. Bu muhteşem matematik hesasbından, AK Parti'yle ilgili iyi niyet ve temennilerinden ötürü sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum.

Bakın CHP bu tavrı on yıllardır sergiliyor. Milletle aynı dili konuşamıyor. Millete bidon kafalı demek ne ise MHP liderinin de söylediği sözler aynıdır.Kendi yandaşları için davrananlar hem kendilerine hem de millete kaybettirirler.

CENAZE TÖRENLERİ

Biz 10 yıldır yaptığımız gibi sabrın tarafında durmaya devam edeceğiz. Soğukkanlılığımızı ve sağduyumuzu devam ettireceğiz. Birileri buradan farklı anlamlar çıkarmasın. Terör örgütü silahlarını bırakıncaya kadar saldırılarına son verinceye kadar güvenlik güçlerimiz operasyonlarına devam edeceklerdir. Silahlı kuvvetlerimiz provokasyonların yaşanmasının da önüne geçiyorlar. Yarın ve Cuma günü Diyarbakır, Mersin, Kahramanmaraş, Tunceli'de yapılan gösteriler için teyakkuzda olacaktır. Bu süreç bir turnusol kağıdıdır. Bir samimiyet sınavıdır.

75 milyon kimin nerede durduğunu çok daha net görecektir. Bakın dün BDP Paris'te yaşananlardan hükümeti sorumlu tutmak gibi bir taktiği benimsediler. Bunlar Fransa'ya soru soracak cesareti bulunmayanların kof kabadaylık çabalarıdır.

CHP'YE HÜSEYİN AYGÜN TEPKİSİ

Dün bir kof kabadayılık gösterisi de teröristlere çiçek çocuk muamelesi yapan CHP'li vekil yaptı. Kendi vekillerine söz söyleyecek cesareti yok. Hani CHP Cumhuriyet'ten eski partiydi, Atatürk'ün partisiydi. Her fırsatta Kemalist'im diyen CHP'nin 'Ege'de Rumlar'a etnik temizlik yapıldı' diyecek bir hale geldi. Bir CHP milletvekili bunu söyleme cüretini gösteriyor. Ama hakkını da yemiyor. CHP Genel Başkanı da hemşehrisi kadar dürüst değil. Çünkü onun gizli ajandası var. Daha dün üniversiteyi bombalayıp 46 kişiyi öldüren Esad'ın yanında duran bir ana muhalefet var. Kendisi o koltuğa oturduğu yerden Türkiye'yi gazetecileri hapse atan bir ülke olarak şikayet ediyor. Çin'den daha fazla tutuklu gazeteci Türkiye'de var dedi. Şimdi Çin'de.

TUTUKLU GAZETECİLER

Türkiye'de sadece 8 gazetecinin tutuklu olduğunu belirttiler. Sonra CHP'nin hayretiyle bu rakamı yükselttiler. Bu mahkumların bir kaç tanesini açıklıyorum. Ve CHP'ye gönül veren vatandaşlarımın da neyin kimin peşinden gittiklerini bilmek istiyorum. P.D isimli şahıs, güya gazeteci; MLKP terör örgütüne üye olmak değişik çapta silahlar bulundurmak, marinaya bomba koymak, silahlı banka soygunu. VE bu gazeteci. M.G; DHKPC örgüt üyesi olmak. Resmi Evrak'ta sahtekarlık bir polis ve bir bekçiyi katletmek, polisle çatışma adam yaralama. Böyle bir gazeteci olur mu?

Ama bunlar CHP'nin Genel Başkanı'na göre gazeteci. O örgüte göre de gazeteci. E.S: mahkum olduğu suç örgütü TKPML/TİKKO örgütüne üye olmak, örgüt adına haraç toplamak. İşte buyurun size CHP Genel Başkanı'nın gazetecileri. Herhalde buradaki gazeteciler böyle gazeteci tanımamışlardır. CHP Genel Başkanı bunların propogandasını yapıyor. Adalet Bakanım izah etti ama anlamıyor. Bir zahmet oradaki durumu da Çinli yetkililere sorsun.

Teröristin evine taziyeye giden vekiline ayar vermeye çalışıyor. Hiç kusura bakma tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş üzüm üzüme bakarak kararıyor.

Bizler büyük düşüneceğiz büyük eserler ortaya koyacağız. Şu soğuk kış gününde milletimizle irtibatınızı daha da arttırmanızı rica ediyorum. Gerekli talimatları veriyoruz; kadın kollarımızın kampanyası var.