Başbakan Erdoğan Adına Çay Bitkisi

Başbakan Erdoğan Adına Çay Bitkisi
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle, hükümetleri tarafından özel olarak geliştirilen bir çay bitkisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verildiğini açıkladı

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle, ülkelerine yaptığı yardımlardan dolayı hükümetleri tarafından özel olarak geliştirilen bir çay bitkisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verildiğini açıkladı.

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Rize’ye geldi. Dünyanın en büyük çay üreticisi ülkesi olan Sri Lanka’lı diplomak ilk olarak Rize Valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret etti. Wijeratle burada yaptığı konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Türkiye’nin yetiştirdiği büyük bir evladın ilindeyim. Oda Recep Tayyip Erdoğan. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çok minnettarız. Ülkemizi ziyaret eden ilk dünya lideri oldu. Yaşadığımız Tsunami felaketinden sonra Türkiye ülkemizde 450 haneli bir köy kurdu. Bundan dolayı Sri Lanka her zaman Türkiye’ye minnettardır. Ajandamızda her zaman Türk çay üreticilerinin menfaatleri olacak. Her iki ülkenin de çay tarımından kazançlı çıkması için çalışmalar yapacağız. Rizeyi dünyanın bu bölgesinin çay merkezi haline getirmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çakır Sri Lanka’lı misafirine Rize Çayı, Wijeratle de Çakır’a Sri Lanka çayı hediye ettiler.

03.20140502154714.jpg

BAŞBAKAN ERDOĞAN ADINA ÇAY

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle Vali Çakır’ı ziyaretinden sonra Çakır ile birlikte İl Halk Eğitim Müdürlüğü öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını yaptı. Wijeratle burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin ülkesine yaptığı yardımlara bir kez daha değinerek, “2005 yılında Sri Lanka’da tsunami olmuştu. Türkiye buralardan toplanan yardımlar ile bir köy oluşturdu. Türkiye’nin yaptığı bu yardımlardan sonra Sri Lanka hükümeti olarak 2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan yeni bir çay bitkisi üretildi. Önümüzdeki günlerde bu özel çay bitkisini Türkiye’ye ve Rize’ye getirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

02.20140502154725.jpg

İngilizce konuşan Wijeratle’nin tercümanlığını akıcı ingilizcesi ile Vali Çakır yaptı. Konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi.