Başbakan Erdoğan: "Cübbeni çıkar siyaset yap"

Başbakan Erdoğan: "Cübbeni çıkar siyaset yap"
Başbakan Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iki kritik karara sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "Bugün o cübbe sizi güçlü gösterebilir ama bu, ülkeye zarar verir. Herkes yetkisini bilmeli. Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarır siyasetini yapar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin HSYK düzenlemesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararını, “Bu siyasete, idareye bir müdahaledir” diye değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açılış Törenine katılan Başbakan Erdoğan, bazı sosyal medya platformlarına yönelik eleştirilerinin arkasında olduğunu söyledi. Erdoğan, “Biz Twitter, Youtube, Faceabok gibi sosyal medya bu operasyonlara alet oldukları için eleştirdik. Kişilik haklarına saygı göstermedikleri için, yargı kararlarına riayet etmedikleri için, ulusal güvenliğimize yapılan saldırılara alet oldukları için eleştirdik. Bugün de eleştiriyorum yarın da eleştiriyorum. Bunun özgürlükle alakası yok. Bunlar Twitter, Youtube, Facebook kar amacıyla kurulmuş para kazanan şirketler. Twitter aynı zamanda vergi kaçakçısıdır. Bunların da üzerine gideceğiz. Her uluslararası şirket gibi bu şirketler de benim ülkemin anayasasına, yasalarına uyacaklar. Bunlarla ilgili verilmiş karara uydum ama saygı duymuyorum. Başka ülkelerde nasıl belirli kurallar içerisinde çalışıyorlarsa burada da kurallar içerisinde çalışacaklar. Özgürlük maskeli altında kimse ülkemde operasyon yapamaz. Ulusal güvenliğimizi değil, uluslararası şirketlerin çıkarını düşünenler de milletin gönül gözünden kaçamazlar. Bu ülkenin milli bir kurum çıkıyor kendi ülkesinin milletinin bireyinin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketleri idari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek. Herkes sınırların bilecek” diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİNİ ELEŞTİRDİ

Anayasa Mahkemesi’nin HSYK düzenlemesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: “Yüzlerce dosya görüşülmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken uluslararası şirketleri hukukunu alelacele karara bağlamak hatta bir iç tüzük hazırlayarak yasaların üzerine çıkmak suretiyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak bu aziz millete haksızlıktır. Bu siyasete, idareye bir müdahaledir. HSYK yasası ile ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır. YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken siyasetin alanına müdahale iştahının kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu, sınırımı bilmelidir. Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır gelir siyasi partileri çatısı altından siyaset yapar. Ama bazı koltuklarda, bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz. Bugün o koltuk o cübbe sizleri güçlü gösterebilir ama bilesiniz ki bu ülkeye zarar verir. Ülkemizde bu tür gerilimleri yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin artık gerilime tahammülü yok, siyaset dışı müdahalelere tahammülü yok. Birileri sizleri alkışlayabilir, bilesiniz ki yarın o birileri sizin yanınızda olmayacaktır.”

Başbakan Erdoğan, paralel yapının Türkiye’yi teröre destek veren bir ülke gibi göstermeye çalıştığını ama bunu başaramayacağını da kaydetti.